Fruktfluer – bli kvitt fruktfluer raskt

Fruktfluer formerer seg med en forbløffende hastighet:

Ifølge Skadedyrforbundet legger fruktfluer hundrevis av egg på svært kort tid, vanligvis på fuktig mat som overmoden frukt og grønnsaker. Deretter, i løpet av 24 til 30 timer, klekkes disse eggene til larver, eller maggots, som lever av matkilden de ble lagt på. I løpet av omtrent en uke blir disse larvene seksuelt aktive, og ikke mer enn to dager senere, start syklusen på nytt – og etterlater deg med alt for mange fruktfluer på kjøkkenet ditt.

Enkle metoder for å bli kvitt fruktfluer

Heldigvis finnes det enkle og effektive måter å bli kvitt fruktfluer innendørs raskt – kanskje ikke på mindre enn fem minutter, men absolutt over natten – ved å bruke fruktfluefeller som du kan lage hjemme. Alt som skal til for å stoppe disse irriterende feilene i sporene deres er litt strategisk rengjøring og noen få husholdningsartikler.

Hva forårsaker fruktflueangrep i huset?

Fruktfluer tiltrekkes av moden, råtnende eller råtnende frukt og produkter, samt fermenterte produkter som øl, brennevin og vin, sier proffen. De liker også å surre rundt søppeldunker og søppeltømming hvis nok mat er tilstede. Og dessverre, gitt deres reproduktive dyktighet, vil to bittesmå fruktfluer raskt formere seg til et angrep som kan føles nesten umulig å kontrollere.

Er de virkelig fruktfluer?

Hvis du ser små svarte insekter som flyr rundt på kjøkkenet ditt, vil du først være sikker på at du identifiserer krypene riktig. Fruktfluer ser vanligvis lyse eller mørkebrune ut med røde øyne. Dobbeltsjekk at de aktuelle skadedyrene ikke er avløpsfluer, som lurer rundt avløp eller søppel.

Hvordan bli kvitt fruktfluer for godt

Ja, eller til neste sensommer da. For de kommer alltid tilbake. Start med å vaske kjøkkenet grundig og kast råtten mat. Hindre dem fra å få tilgang til bortskjemt eller fermentert mat. Husk også teposer og eventuell løs te. Gjør deretter følgende:

  • Kast ut overmodne produkter
  • Oppbevar frukt og grønnsaker i kjøleskapet
  • Vask produktene så snart du kommer hjem for å fjerne eventuelle egg eller larver
  • Ta ut søppelet jevnlig, og spesielt matavfall og bokser/flasker.
  • Rydd opp søl så raskt som mulig, spesielt fruktjuice og alkohol

Da vil du raskt finne en måte å fange de eksisterende fruktfluene på kjøkkenet ditt. En DIY fruktfluefelle er en rask og effektiv løsning. Dessuten kan disse hjemmelagde fruktfluefellene lages av ting du sannsynligvis har for hånden på kjøkkenet ditt. Her er de beste måtene å drepe fruktfluer på, ifølge skadedyreksperter:

1. Eplecidereddik og plastfoliefelle

For denne DIY fruktfluefellen er søt eplecidereddik mer effektiv enn hvit eddik. De kan ikke motstå lukten av eddik, og de vil ikke kunne komme seg ut av fellen når de først er i! For en enda bedre sjanse for suksess, lag flere av disse fellene og plasser dem rundt på kjøkkenet ditt.

Slik gjør du det selv:

  1. Hell litt eplecidereddik i et glass.
  2. Dekk åpningen med plastfolie og fest med en gummistrikk.
  3. Stikk noen små hull for at fruktfluene skal komme inn.

Du vil da se at fluene leter etter glasset. og de vil krype inn i de små åpningene i plastfolien. Men de vil ikke kunne komme seg ut igjen…

2. Papirkjegle, eddik og gammel fruktfelle

Lukten av råtnende produkter vil hjelpe å lokke fruktfluer inn i blandingen, men kjegledelen av denne fruktfluefellen gjør det vanskelig for dem å komme seg ut.

Slik gjør du det selv:

  1. Ha litt eddik og litt moden frukt i en krukke.
  2. Rull litt papir til en kjegle og stikk det inn i glasset, plasser den smale åpningen ned. Du får da en trakt ned til glasset, og fluene kommer seg ned men ikke opp igjen.

3. Eddik og vaskemiddelfelle

Hvis du oppdager at fruktfluene ikke faller for – eller papirkjeglefellene dine, kan du prøve å tilsette tre dråper oppvaskmiddel i en bolle med eplecidereddik og la den stå utildekket. Såpen ødelegger overflatespenningen i eddiken slik at fluene synker og drukner.

4. Gammel vin- eller ølfelle

Akkurat som eplecider reddit, elsker fruktfluer lukten av vin. Prøv å la en tom vinflaske med noen vinrester være avdekket på kjøkkenbenken. Den tynne halsen vil holde fluene fanget. Noen anbefaler også å bruke gammelt øl for å lokke fruktfluer til en slik hjemmelaget felle. Tilsett noen dråper oppvaskmiddel til begge for mer sikker suksess.

Scroll to Top