Forskjellen mellom Palmetto Bugs og kakerlakker

[ad_1]

Har du noen gang hørt noen bruke begrepet “palmetto bug” og lurer på, hvilken type insekt er det? Ulike områder av landet refererer ofte til skadedyr med forskjellige navn basert på samfunnets preferanser.

Hva er en palmetto bug?

“Palmetto Bug” er et vanlig navn som ofte brukes for å beskrive forskjellige arter av kakerlakker og noen biller som finnes i det sørøstlige USA, spesielt South Carolina og Florida. Visse arter av kakerlakker kalles ofte palmetto bugs fordi de er funnet å leve i og rundt palmetto trær, en tropisk plante med vifte-lignende blader.

Palmetto bug vs. kakerlakk?

Det er ingen forskjell mellom en palmetto bug og en kakerlakk. Palmetto bug er ganske enkelt et regionalt begrep som brukes for å referere til bestemte typer kakerlakker.

Det er over 4000 levende arter av kakerlakker identifisert i verden, med 70 arter funnet i USA. Ikke alle kakerlakker blir referert til som palmetto bugs. Navnet brukes normalt om kakerlakkarter som liker å leve både innendørs og utendørs.

Den amerikanske kakerlakken er en art som ofte refereres til som en palmetto bug. Voksne er rødbrune med et blekgult bånd rundt kanten av pronotumet – den skjoldlignende strukturen som dekker hodet. De er distribuert over hele USA og kan finnes i kjellere, kloakk, landskapsmaterialer og vedhauger. Amerikanske kakerlakker er mest aktive på varme sommerdager, men de kan lett overleve lavere temperaturer, spesielt når de bor innendørs.

En annen kakerlakk ofte referert til som en palmetto bug er Smokybrown kakerlakken. Voksne er mørk mahogni i fargen med et skinnende utseende. De foretrekker også varme, fuktige områder som trehull og under mulch eller lignende landskapsmaterialer. Enten du kaller dem kakerlakker eller palmetto insekter. Hvis du mistenker eller oppdager et angrep i hjemmet ditt, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper.[ad_2]

Kilde

Scroll to Top