Forskjellen mellom Palmetto Bugs og kakerlakker


Har du noen gang hørt noen bruke begrepet “palmetto bug” og lurer på, hvilken type insekt er det? Ulike områder av landet refererer ofte til skadedyr med forskjellige navn basert på samfunnets preferanser.

Hva er en palmetto bug?

“Palmetto Bug” er et vanlig navn som ofte brukes for å beskrive forskjellige arter av kakerlakker og noen biller som finnes i det sørøstlige USA, spesielt South Carolina og Florida. Visse arter av kakerlakker kalles ofte palmetto bugs fordi de er funnet å leve i og rundt palmetto trær, en tropisk plante med vifte-lignende blader.

img-2

Palmetto bug vs. kakerlakk?

Det er ingen forskjell mellom en palmetto bug og en kakerlakk. Palmetto bug er ganske enkelt et regionalt begrep som brukes for å referere til bestemte typer kakerlakker.

Det er over 4000 levende arter av kakerlakker identifisert i verden, med 70 arter funnet i USA. Ikke alle kakerlakker blir referert til som palmetto bugs. Navnet brukes normalt om kakerlakkarter som liker å leve både innendørs og utendørs.

Den amerikanske kakerlakken er en art som ofte refereres til som en palmetto bug. Voksne er rødbrune med et blekgult bånd rundt kanten av pronotumet – den skjoldlignende strukturen som dekker hodet. De er distribuert over hele USA og kan finnes i kjellere, kloakk, landskapsmaterialer og vedhauger. Amerikanske kakerlakker er mest aktive på varme sommerdager, men de kan lett overleve lavere temperaturer, spesielt når de bor innendørs.

En annen kakerlakk ofte referert til som en palmetto bug er Smokybrown kakerlakken. Voksne er mørk mahogni i fargen med et skinnende utseende. De foretrekker også varme, fuktige områder som trehull og under mulch eller lignende landskapsmaterialer. Enten du kaller dem kakerlakker eller palmetto insekter. Hvis du mistenker eller oppdager et angrep i hjemmet ditt, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

15 + 14 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...