Fører dårlig hygiene til veggedyr problem?

Folk forbinder ofte husinsekter som edderkopper og kakerlakker med dårlig hygiene og med rette. I husene som rengjøres, støvsuges og som får søppel ut hver dag, finner du sjelden mort eller maur.

Og ulempen er at hvis naboen din ikke er så ryddig, vil du fortsatt kunne ha vanskelig for å bli kvitt disse parasittene. Og det er en hel kategori av insekter og insekter som bare er nysgjerrige av natur og flyr, kryper eller hopper inn og søker nye ubebodde habitater.

Så det er i utgangspunktet to typer insekter som kan infiltrere huset ditt – tiltrukket av lav hygiene (kakerlakker, maur, lopper, fluer og noen typer edderkopper) og de som tilfeldigvis kommer inn i huset ditt på grunn av dårlig vær (for vinterdvale) ) eller generelle gunstige forhold (huset ditt er et passende sted å bo i). Den andre gruppen er mye større – edderkopper, gresshopper, mygg og så videre.

Mygg kommer uansett

La oss ta mygg som eksempel: det spiller liten rolle om du vasker klærne eller støvsuger gulvene daglig hvis du bor ved en innsjø eller en elv. Du vil fortsatt ha mye mygg, og du må ta spesielle forholdsregler mot akkurat disse insektene.

Hva med veggedyr?

Jeg vil generelt klassifisere veggedyr til den andre gruppen, selv om de ser ut til å være som noen av representantene for den første (lopper) og kan forårsake mye ubehag om natten. Likevel er det liten direkte sammenheng mellom veggedyrangrep og hygiene.

Det er ikke dermed sagt at det fortsatt er verdt innsatsen å holde en høy faktor på hygiene. Mens du sannsynligvis ikke helt vil forhindre huset ditt fra veggedyrangrep, vil du kunne identifisere det som sådan innen flere timer i stedet for uker eller måneder.

Når du har alle slags insekter på rommet ditt, er det vanskelig å si hva som biter deg fordi merkene er nesten de samme. Hvis du vet at du bare har sporadiske fluer og ingenting annet, vil du bli skremt om du en dag våknet med små røde kløebitt på bena og armene.

Tips mot veggedyr

Det er imidlertid noen tips som vil hjelpe deg med å bedre sjansene dine for å holde huset trygt mot veggedyr. Noen av dem kan betraktes som hygieneforslag, mens andre bare er forsvarlige tiltak:

 • Inspiser ting eller klær som er brakt fra et potensielt forurenset sted. Se opp for veggedyr eller deres avslørende tegn, som fekale flekker og reir. Det er ganske enkelt å drepe disse irriterende insektene ved å kaste dem ut av huset eller behandle klærne i varmtvannsvaskemaskinen
 • Akkurat som i tilfellet med blodsugende skogflått, sjekk klærne og bagasjen til reisende, spesielt hvis det er et utbrudd av veggedyr i regionen
 • Inspiser de ytre sprekkene i bygningen
 • Bli kvitt andre bærere av parasittmidler som mus, rotter, fugler og flaggermus. De kan bringe til huset ditt ikke bare veggedyr, males en bukett med enda mer skadelige insekter
 • Inspiser og rengjør nøye alle brukte møbler, senger, madrasser og sengetøy. Bruk av annenhånds forurenset sengetøy er nummer én årsak til veggedyrangrep, og du vil gjøre klokt i å ikke bruke det
 • Bruk tørkespray (Insektnix er det beste, kan kjøpes på Skadedyrproffen) under sengen din og evt lister på soveriommet, for å hindre eventuelle veggedyr som blir med fra hoteller eller andre steder.

Bruk grunnleggende sanitærtiltak hvis du har oppdaget angrep, for eksempel:

 • støvsuging av gulvet
 • tømme støvsugerbeholderen utenfor/ kast støsugerposen ute
 • vaske klær i varmt vann
 • børste madrassen (eller helst ytte madrass)
 • ved hjelp av et madrasstrekk med glidelås
 • få et nytt sengetøy
 • bruk av limplater er mindre effektivt, adult men mulig

Renhold er veldig viktig for å ha kontroll over huset ditt, selv om du vil sannsynligvis fortsatt trenge hjelp fra en profesjonell hvis du har en veggedyrangrep i huset.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

4 + 12 =

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...