Table Of Contents

Add a header to begin generating the table of contents

Fordeler med slanger

I land som India blir slanger tilbedt som guder. Fordelene med slanger for miljøet har blitt forstått av mange land. For eksempel, i nasjoner der korn høstes, slippes visse slanger som rotteslang ut på gårdene for å kontrollere gnagere og rotter som forårsaker ødeleggelse. Det må også bemerkes at ikke alle slanger spiser bare rotter. Noen spiser også fugler, snegler, egg, frosker, padder, øgler og en av bondens hovedfiender – gresshoppen.

Ifølge undersøkelser utført av biologer er et sunt antall slanger i et miljø viktig for et balansert økosystem. For eksempel vil en padde eller frosk spise et insekt som er i stand til å ødelegge korn, frosken vil bli spist av en rotteslange, og rotteslangen i sin tur av en kobra.

Selv om slanger ofte blir sett på som farlige, og det er stor sannsynlighet for å bli drept når de sees, kontrollerer de bestanden av gnagere og rotter. De kontrollerer også sykdommene som spres fra kroppene til rotter og gnagere. Sykdommene spres gjennom sår fra bitt av gnagere, forurensning av drikkevann fra avføring og urin fra mus, overføring av flått, midd og lopper til storfe fra gnagere.

Giften fra giftige slanger er nyttig i behandlingen av mange sykdommer som kreft, Parkinsons, brystkreft osv. Nylig testes smertelindrende krem ​​laget av slangegift for leddgiktssmerter. Giften brukes også til å tilberede anti-giftmedisiner mot giftig bitt av huggorm og andre dødelige slanger. Studien eller eksperimentene med slangegift har ikke nådd sitt fulle potensial, og leger er helt sikre på å behandle mange mer kompliserte sykdommer.

Slanger kan også knytte oss til humanitære aspekter, deres behov for å overleve – drepe for å spise bare når det er nødvendig og forsvare seg selv i siste instans. Adult males mennesket har forsøkt å omstrukturere naturen og ikke ved å være en del av naturen.

Populært kalt ektotermer, kan de ikke overleve overalt ved å regulere kroppstemperaturen. De kan lett bevege seg i hull der mus, gnagere og rotter lever enn andre skapninger for byttedyr.

En annen fordel med slanger er at de svært sjelden lider av ernæringsmangel siden de alltid spiser byttet sitt (alle er rovdyr, selv de små slangene spiser retail outlet insekter), fullt med alle beinene inni. En anakonda kan svelge en hel hjort og den mater bare hearth ganger i året. I nyere tid blir slanger tatt som kjæledyr.

Scroll to Top