Fordeler med plenlufting

/ Blogg / Fordeler med plenlufting

fordelene med plenlufting

Det finnes mange fordeler med lufting – som å forbedre rotveksten, fremskynde tilførsel av næringsstoffer fra gjødsling og fjerne tekkeoppbygging, bare for å nevne noen – men før vi går for langt inn i dem, hva er plenlufting egentlig?

Definisjon av plenlufting

Når du bestemmer deg for å lufte en plen, innebærer dette strategisk perforering av hull i hagen. Deretter fjernes små plugger av tekke og jord. Hvorfor? Denne tekken og jordluftingen gjør at vann, luft og gjødsel kan trenge tilstrekkelig gjennom jorden. Plenen din kan da puste, noe som øker veksten av dypere røtter – med resultatet som den vakkert frodige og grønne plenen du drømmer om.

Med andre ord, tekke bygger seg opp på plenen din, noe som gjør at jorden din blir så komprimert at den ikke kan absorbere nødvendig vann, næringsstoffer og oksygen. Jordkomprimering skjer for det meste på overflaten, og det tar bare et tynt lag med komprimering – det er en fjerdedel til en halv tomme – for å forårsake problemer. Dette laget reduserer hvor mye oksygen som kan sirkulere under overflaten og begrenser plantens evne, som gresset ditt, til å få nok næringsstoffer.

Nå, la oss komme inn på det pittige med tekkeoppbygging. Thatch er et lag med løst sammensatt organisk materiale i plenen, både levende og dødt. Dette kan inkludere stengler, røtter, skudd og så videre. Når dette rusk akkumuleres raskere enn det organisk brytes ned, kan for mye tekke hope seg opp. Når det først er et lag på mer enn én tomme, blir det et problem. Den holder på overflødig vann, noe som gjør det mer utfordrende for oksygen å nå røttene til gresset. Dette skaper også et miljø som er mer gunstig for plenskadedyr (inkludert larver og chinch bugs) og plen sopp (tenk: brun flekk og dollar flekk sopp).

Å lufte plenen løser disse problemene gjennom rot årsaker til jordpakking og tekkeoppbygging (se hva vi gjorde der?) og forskjønn hagen din.

Ytterligere advarselsskilt

Hvis jorda din ikke ser ut til å være komprimert og tekkeoppbyggingen ikke er synlig, men du merker at plenen din ikke vokser som den skal til tross for kvalitetspleie, er det sannsynligvis på tide å lufte plenen. For ikke å nevne, hvis du kjøpte et nylig bygget hjem, kan matjorda ha blitt tråkket ganske ofte av byggetrafikk. Det samme kan skje hvis hjemmet ditt er et hjem hvor barn og kjæledyr ofte samles for å leke utendørs. Uavhengig av “hvordan” i disse scenariene, forårsaker “hva” av tung trekkraft vanligvis mer jordkomprimering som du skjønner – og lufting av plenen kan være et smart skritt å ta.

Her er ett eksempel til. Noen ganger har plener blitt forbedret med jordlag. Hagekompost kan for eksempel ha blitt lagt på toppen av jorda for at gressfrø skal ta tak. Avhengig av hvordan jorda var lagdelt, kan det være et problem med vanndrenering. Dette kan føre til dårlig rotutvikling, noe som kan løses ved lufting av jord, slik at vannet lettere kan nå røttene.

Fordeler med jordlufting

Vi har henvist til noen av fordelene i definisjonen og advarselsskiltene våre. De inkluderer forbedring av hvordan luft kan byttes ut – fra atmosfæren til jorden din – og de forbedrede mulighetene for vann- og gjødslingsopptak i jorda. Noen ekstra fordeler inkluderer:

  • Redusert vannavrenning og dermed redusert vannpytt
  • Sterkere rotvekst i plenen din
  • Mindre jordkomprimering og tekkeoppbygging

Pluss, med plenlufting vil du dra nytte av økt toleranse mot varme og tørke – noe som er viktig. Plenen din vil da bli mer spenstig.

Plenluftingstjeneste

‘Det er flott,’ du tenker nok, “men det høres ut som en ting til jeg må gjøre for å ta vare på plenen min.”

Heldigvis tilbyr fagfolk plenlufting for å øke rotveksten til gresset ditt og forbedre plenens generelle helse.

Eksperter skadedyrbekjempelse teknikere er plenpleie eksperter, gir enestående plen og utendørs tjenester. Faktisk tar vi vare på plenen din som vi ville gjort vår egen – og vi har utvidet måtene vi forskjønner hagen din på ved å tilby tjenester for plenlufting.

Når det gjelder lufting av en plen, fungerer prosessen best før været blir for varmt. Så planlegg din gratis jordluftingsinspeksjon online i dag. Som med alle våre tjenester, vil vi gi et gratis estimat som er basert på plenens spesifikke behov.

Scroll to Top