Flått er et problem året rundt

mann som sprøyter blomster
Mann som sprøyter blomster

Mens trusselen om flåttbåren sykdom vanligvis er forbundet med våren og sommeren, er flått nå et problem året rundt. Dette tilskrives hovedsakelig klimaendringer. Vintrene blir mildere og flåtten blir aktiv i løpet av en tid på året de vanligvis er i dvale. Dette øker folkehelserisikoen ved flått.

Hvis temperaturen er på eller over 40 grader Fahrenheit, vil flått dukke opp for å finne verter om vinteren. Data fra ekspertene viser at temperaturene stiger raskere enn nasjonale og internasjonale gjennomsnitt. De største økningene i regionen skjer om vinteren.

Kryss av for Fakta

  • Flåttaktivitet og flåttbårne sykdommer som Lyme-sykdom, anaplasmose, babesiosis, Borrelia miyamotoi og Powassan-virus forekommer de fleste steder året rundt.
  • Selv om flåttaktivitet avhenger av været, er det vanligvis to topper i løpet av året. Den første starter i mars eller april og varer ut august. Den andre skjer fra oktober til november.
  • Det er viktig å ta skritt for å forhindre flåttbårne sykdommer. Forholdsregler inkluderer bruk av insektmiddel som inneholder EPA-registrerte aktive ingredienser som permetrin, picaridin eller DEET, bruk av lyse klær for å enkelt oppdage flått, bruke lange ermer og lange bukser, utføre daglige flåttkontroller og raskt og korrekt fjerning av festede flått .
  • Det er viktig å raskt fjerne en vedlagt hake. Bakterien som forårsaker borreliose bruker 48 timers flåttfôringstid for å overføre patogenet fra flått til person. Rocky Mountain flekkfeber tar to timer. Flåttbåren tilbakefallsfeber er mindre enn en halvtime.

Den profesjonelle skadedyrbekjempelsesløsningen

Eksperter kan bidra til å beskytte familien din mot farene ved flåttbårne sykdommer. Mygg-, loppe- og flåtttjenesten beskytter mot alle tre sykdomsspredningende vektorskadegjørere. Vi hjelper deg å nyte hagen din mens vi minimerer helserisikoen for familien og kjæledyrene dine. Tjenesten består av seks månedlige tjenester, fra april til september.

Scroll to Top