Fjerning og forebygging av jordbier

Overraskende: Ikke alle honningbier bor i elveblest. Mange av dem bor i bakketunneler som forårsaker forstyrrelser på plener og plager for kjæledyr og mennesker.

Av de mer enn 20 000 artene av bier i verden, er bare 14 000 malte honningbier.

Det er mange arter av bakkebier som lever i New England. Disse inkluderer sosiale hekkere som humler, og enkeltbier som grave- og gruvebier. Selv om de fleste bakkebier ikke er aggressive, vil de stikke hvis de blir truet og kan sverme rundt anklene og leggen til folk som går i nærheten.

Du kan lære mer om bakkebier og hvordan du kan bli kvitt dem hvis du oppdager reir eller tunneler.

Hva er bakkebier?

Bakkebier hekker under og i jorda, som navnet antyder. De fleste bakkebier er ensomme, noe som betyr at de ikke lever i kolonier, men hekkeplassene kan ligge i nærheten av hverandre. Tunnelene er omtrent 1/4 til 1/2 tommer i diameter og hver hunn graver sitt eget reir.

Bakkebier kan finne små hull i bakken og bygge reir der.

Bakkebier kan vokse til en lengde på omtrent 3/4 tomme. Skadedyret kan komme i en rekke farger avhengig av arten. De kan være svarte, hvite, røde, metalliske eller blå.

Det finnes mange typer bakkebier

Du kan finne et bredt utvalg av malte bier i forskjellige størrelser og farger. Følgende bakkebier kan bli funnet i New Hampshire og Connecticut:

  • humlebier Humler lager underjordiske bikuber i motsetning til andre typer bakkebier. Dette gjøres ved å grave i jorda, eller gjenbruke et allerede eksisterende hull. Denne bien er vanligvis svart med en uklar mage.
  • Cellofan bier: Denne bien er en av de første vårpollinatorene som dukket opp i nordøst. De har mørke hoder og kropper med mørkt og lyst hår – også kjent som haug, og hvite eller elfenbensstriper. Hvis de blir tråkket på eller plukket opp, kan kvinnelige cellofanhonningbier stikke.
  • Svette bier Bakkebier elsker menneskelig svette, så de kan fly i nærheten av mennesker utenfor. Svettebier stikker ikke ofte, men hunner kan stikke hvis reirene deres blir forstyrret. Mens noen svettebier kan virke matte og metallisk svarte, kommer andre i livlige farger som metallisk blått, grønt eller lilla.
  • Gruvearbeider/graverbier: Hanner kan være aggressive, men har ikke stikk; hunner kan stikke når de blir truet. Biene har små fløyelsmyke hudflekker i ansiktet. Du kan finne dem lodne, med en metallisk-grønn stripe eller lysere farge.
kvinnelig cellofanbi midt på flukt mot en svart bakgrunn

Ground Bee farer og skader

Lavtflygende honningbier er et tegn på at bakkebier finnes. De trenger bare ett hull for å komme ned i jorda.

Biene kan bruke det som ser ut til å være maurtuer, hauger og andre funksjoner på en eiendoms eksteriør som reir.

Selv om ett eller to bakkebireir sannsynligvis ikke vil forårsake betydelig skade, kan det forårsake problemer hvis nok bier flytter inn i uterommet ditt, spesielt hvis biene lager reir i områder der du hager, klipper eller på annen måte tilbringer tid.

Utilsiktet forstyrrelse av et reir kan få kvinnelige bakkebier til å stikke deg. Noen få arter produserer gift som forårsaker brennende følelser. Andre arter kan beholde sin brodd etter å ha blitt stukket av et dyr eller menneske. I dette tilfellet kan flere stikk oppstå. Selv om giften ikke er giftig, kan den utløse en allergisk reaksjon hos noen mennesker.

Tips eller forebygging for sikker fjerning av jordbier

Hvordan kan du forhindre bakken bier fra å etablere butikk naturlig? Disse forebyggende tipsene kan brukes til å motvirke at bakkebier starter butikk.

  • Tilsett organisk materiale til jorda.
  • Du kan plante ekstra bunndekke og gress.
  • Regelmessig vanning er viktig for å opprettholde jordfuktigheten. Mulch kan legges på de bare flekkene.
  • Ikke plant blomster om våren som ikke er fullt blomstret i slutten av april. Velg heller fargerike blomster.
  • Du kan legge til planter for å avvise malte bier som petunia og ringblomst.

Birøktere som har gode intensjoner kan ende opp med å gjøre mer skade enn nytte ved å prøve å forhindre og fjerne dem.

For det første, hvis du ikke er sikker på hva slags bakkebi du har å gjøre med, kan du feilaktig kjempe mot en annen type bie eller veps. Gule jakker kan se ut som malte bier, men de kan stikke.

Biene kan bli mer aggressive hvis du prøver å fjerne reir selv. Hvis reiret blir truet, kan bier stikke.

Og et enkelt bistikk kan føre til forskjellige reaksjoner – inkludert elveblest, kløe eller hevelse på stikkstedet, i tillegg til mer alvorlige reaksjoner som pustevansker, hevelse i halsen eller tungen.

På nettet eller i venners og families råd kan du finne villedende informasjon om hvordan du fjerner malte bier. Dessverre vil dette ikke løse problemet. Dette vil føre til at bier får flere hull for å lage nye utganger og innganger.

Og det kan være farlig hvis det ikke håndteres riktig, noe som gjør det viktig å samarbeide med en pålitelig ekspert på biekontroll.

Det er viktig å samarbeide med en erfaren fagperson for at situasjonen skal håndteres riktig.

Scroll to Top