Fem feil med musefeller

Høykvalitets musefeller og kraftige rottefeller er svært pålitelige verktøy for å bli kvitt gnagere hjemme eller på kontoret. Hvordan du ender opp med å bruke fellen avgjør imidlertid i stor grad hvor effektiv den viser seg å være til slutt. Enkle feil kan være årsaken til at fellen din ikke ser ut til å fungere som forventetog noen få endringer vil være alt du trenger å gjøre for å begynne å se en positiv endring i musefangstarbeidet.

Her er vanlige feil folk gjør med musefeller

1) Ødelegg byttet med berøring som lukter menneskelig

Berøring av musefelleagnet du har tenkt å bruke etterlater duften din på agnet. Det er spesielt vanlig at folk tar på fellene uten å bruke hansker, eller uten annen lukt på fellen.

Fordi mus kan lukte deg, holder de seg unna. De kan unngå fellen helt.

Det beste du kan gjøre for å reversere effekten av dette er å bruke hansker når du håndterer agnet og setter fellene. Hansker bør også brukes når du håndterer feller som har fanget gnagere for å minimere sykdomsoverføring til deg.

2) Bruke feil agn

Mange tror at ost er det beste agnet. Det er ikke. – Frø, nøtter og korn er hovednæringen for gnagere og derfor vil de ofte være mest tiltrukket av hasselnøtt og peanøttsmør. Kalorier er også veldig fristende, noe som gjør mat som sjokolade til det perfekte lokket for å lokke gnagere inn i fellen din.

Ulempen med slike lokkemidler er at de mister lukten relativt raskt, så hvis det tar litt tid før musen eller rotten kommer til fellen. Da kan de ha mistet sin attraktive effekt. Da er løsningen å bruke profesjonelt agn. Det er mat som lukter godt og mye, og som opprettholder lukten lenge.

3) Sett fellene på feil steder

Det du må huske på når du plasserer feller i hjemmet ditt, er at gnagere elsker å gå langs vegger og misliker å løpe over åpne områder. Bortsett fra å plassere der rottene ofte er, bør du også sørge for at avtrekkeren og agnenden av fellen vender mot veggen. Dette frister gnagerne til å utforske i stedet for å bare gå rundt fellene. For best resultat med felleplassering, sørg for at de holder seg på skjulte steder som bak skap og ovner. Med andre ord steder hvor rotter og mus føler seg trygge.

4) Bruk av kun én eller for få feller

Noe av det som gjør gnagerangrep vanskelig å håndtere, er at reproduksjonshastigheten deres er svært høy. Å se én rotte eller mus kan derfor bety at det er en haug med andre eller at du har et potensielt stort angrep i vente.

For å bli kvitt problemet raskt uten å gå frem og tilbake, prøv å ikke bruke bare én felle. Å investere i en rekke feller vil vise seg å være mest effektivt for å bli kvitt mus eller rotter så raskt som mulig. Derfor tilbyr vi rabatterte pakker ved kjøp av flere feller. Du bør i hvert fall prøve med 2, men gjerne rundt 10 musefeller og 5 rottefeller.

Hvis du har områder du mistenker er høytrafikk for gnagerne, eller du har identifisert reir og inngangspunkter, kan du sette fellene i par med bare et par centimeters mellomrom. Gjerne i litt andre mønstre, slik at rottene (som er spesielt skeptiske til nye ting) blir vant til dem og tenker at dette er en naturlig del av miljøet der.

5) Bruker for mye agn

Når du legger for mye agn i fellen, gir du gnagerne sjansen til å stjele noen uten å nødvendigvis gå inn i fellen og aktivere den. For å motvirke dette, plasser alltid svært små mengder nøye utvalgt agn slik at rottene trekkes inn i fellen og snubler i fellen.

Unngå de klassiske fallgruvene

Unngå de 5 klassiske feilene ovenfor, og bli flinkere til å jakte på mus og rotter. Disse reglene gjelder også ved bruk av musefeller for levende fangst. (Musefelle som ikke dreper.)

En annen feil folk gjør når det kommer til mus er ikke å gi en god museforsegling. Til det anbefaler vi en musebørste, som du kan lese mer om her. (Se lenger ned på siden.)

Scroll to Top