Farene ved DIY-skadedyrkontroll

Å se bevis på feil rundt hjemmet ditt kan være alarmerende. Enten du ser en kakerlakk eller et vepsebol, veggedyr eller maur, en ting er sikkert – du vil ha dem ut, og du vil ha dem ut raskt.

Noen mennesker vil ringe en skadedyrbekjemper for å løse problemet. Men “Gjør-det-selv” (DIY)-entusiaster vil sannsynligvis ta et plantevernmiddel fra en nærliggende butikk og forsøke å takle angrepet på egen hånd. Men kan det være farer for DIY-skadedyrkontroll?

Som utdannede og lisensierte fagfolk med mange års erfaring i feltet, er teamet av fagfolk klar over risikoen forbundet med skadedyrkontroll. Ethvert DIY-forsøk på å drive ut husholdningsskadedyr uten nøye planlegging og riktig forberedelse kan lett slå tilbake.

Det har vært forskjellige hendelser der huseiere har fått fysisk skade, utilsiktet skadet eiendommen deres og til og med forårsaket brann mens de prøvde å bli kvitt et angrep.

Du vil absolutt ikke at en liten skapning skal skape kaos i livet ditt.

Her er en detaljert sammenligning av profesjonell vs. DIY skadedyrkontroll som vil hjelpe deg å forstå hvorfor det er viktig å overlate denne jobben til proffene.

Helserisiko

Skadedyreksperter vet hvordan man trygt kan bruke materialer i de minste mengder som trengs for å løse problemet ditt. De vet nøyaktig hvor de skal sikte mot skadedyrene for å stoppe dem i deres spor.

Å påføre materialer selv kan føre til overforbruk og ineffektiv påføring på feil områder. Feil bruk av materialer kan også føre til luftveisproblemer eller allergiske reaksjoner.

Å sprøyte bokser med skadedyrmiddel hvor som helst du ser et insekt kan også sette familien din og kjæledyrene dine i fare for å inhalere produktet. Hud- og øyeirritasjon kan oppstå hvis disse materialene brukes tilfeldig.

Å ansette en profesjonell skadedyrutrydder reduserer helserisikoen betraktelig for deg og dine kjære. En skadedyrbekjemper vil informere deg om nødvendige sikkerhetstiltak som må tas med hver søknad. Den omfattende opplæringen og erfaringen til profesjonelle holder alle trygge.

Hjem Skade

Selv om du kanskje kan drepe en insekt eller to uten den minste skade på eiendelene dine, kan du holde tingene dine trygge når du har å gjøre med en hel koloni med insekter?

En av de største farene ved DIY-skadedyrbekjempelse er mulig skade på eiendom. Du kan for eksempel ødelegge sengetøyet når du har med veggedyr å gjøre. Eller du kan sette igjen flekker på veggene når du sprøyter materialer i kriker og kroker rundt huset.

Det er ikke uvanlig at huseiere legger merke til strukturelle skader i huset, spesielt hvis de ikke lyktes med å drive ut stokkmaur på første forsøk. Og før du legger merke til deres tilstedeværelse igjen, kan de allerede ha forårsaket betydelig skade.

Effektivitet

Det kan være farlig å plassere feller rundt huset for å fange gnagere, spesielt hvis du har barn eller kjæledyr på stedet. Mange går for andre insektdrepende stoffer som møllkuler for å hindre vekst av larver og holde plager som maur og kakerlakker i sjakk.

Det de ikke skjønner er at disse materialene kanskje ikke er egnet for å eliminere de spesielle skadedyrene i utgangspunktet.

Hvis du ansetter et profesjonelt skadedyrfirma i stedet for å ta saken i egne hender, kan du være trygg på at skadedyrene vil bli utryddet effektivt.

Skadedyreksperter har oppdatert informasjon om de beste produktene på markedet og er fullstendig klar over hvilke materialer som vil drive ut disse inntrengerne på minst mulig tid og ubeleilig for deg.

Utgifter

Å kjøpe et insektmiddel fra hylla og bruke det selv kan virke som en mer kostnadseffektiv løsning sammenlignet med å ansette en skadedyrbekjempelsestjeneste. Selv om det å ansette en profesjonell kan koste deg litt ekstra, er det en mer permanent løsning og faktisk viser seg å være rimeligere i det lange løp.

Gjør-det-selv-skadedyrprodukter er vanligvis billige, noe som ofte betyr at de ikke er like effektive til å utrydde angrepet som høykvalitetsproduktene som brukes av fagfolk.

Med gjentatte mislykkede forsøk kan du til slutt bli tvunget til å søke hjelp fra proffer. Du vil sannsynligvis spare penger ved å ringe direkte til en skadedyrbekjemper. Ekspertene kan også behandle hjemmet ditt året rundt og komme i forkant av eventuelle sesongmessige skadedyrproblemer du kan støte på.

Scroll to Top