Er dette et myggstikk

Hvert år ser folk frem til sommerens varme og vakre vær. Lange turer i skogen, morsomme stranddager og ferier er vanlig på denne tiden av året. Imidlertid er mygg en vanlig del av sommeren som ikke er så hyggelig.

Disse irriterende insektene ødelegger utendørs sammenkomster og etterlater ubehagelige bitemerker opp og ned på huden vår. Men med alle sommerinsektene som nå er aktive, hvordan kan du finne ut om du har blitt bitt av en mygg … eller noe annet?

Problemet med myggstikk

Bortsett fra de kløende røde kulene du finner etter å ha blitt bitt, utgjør mygg en rekke andre problemer for folk. Et av de alarmerende problemene er muligheten for at mygg overfører en av de mange sykdommene de er i stand til å bære. Chikungunya, West Nile-virus og Zika-virus er bare noen av sykdommene mygg er kjent for å overføre til mennesker.

Noen individer reagerer annerledes på myggstikk enn andre. Mens noen mennesker kanskje bare har en litt hevet kul, kan andre finne et hovent rødt merke på størrelse med en krone. Dette er fordi noen mennesker er mer allergiske mot myggspytt (som holder blodet ditt flytende mens myggen lever av deg).

Et av de vanlige spørsmålene folk stiller når det kommer til mygg er: “Hvorfor får jeg så mange myggstikk mens vennen min ikke er det?” Tro det eller ei, mygg er mer tiltrukket av noen individer enn andre. Studier har vist at personer med blodtype O blir bitt av mygg oftere enn andre.

Andre studier har vist at mygg tiltrekkes av individer som produserer mer melkesyrer. Mygg målretter blodmåltidene sine ved å lukte på karbondioksidet vi avgir når vi puster ut, noe som betyr at individer som puster ut oftere (for eksempel når du trener) er mer sannsynlig å bli målrettet.

Hvordan identifisere et myggstikk

Med alle insektene som biter der ute, kan det være vanskelig å avgjøre om du har blitt bitt av en mygg eller noe annet. Det er viktig å vite hva du biter for å vite om du bør holde øye med tegn på sykdom eller ikke. En av de beste måtene å identifisere myggstikk er å sjekke om bitemerkene vises i et mønster.

Mygg biter vanligvis bare målet sitt én gang før de beveger seg bort, noe som betyr at bitemerkene vil vises tilfeldig i stedet for i et mønster. En annen måte å finne ut om en mygg har bitt deg, er ved å inspisere stedet for bittet. Mygg biter nesten aldri hud som er dekket av klær eller beskyttet på noen måte. Dette betyr at armer, ben, føtter og nakker vil bli målrettet i stedet for hvor som helst på overkroppen.

Hvis mygg frekventerer eiendommen din denne sommeren, sørg for å ta kontakt med skadedyrekspertene. Vi inspiserer, identifiserer og behandler gjerne skadedyr på din eiendom. Unngå bryet med å håndtere mygg og ta kontakt med proffene for alle dine skadedyrbekjempelsesbehov!

Scroll to Top