Er det mulig for teppebiller å angripe og komme inn i et hjem?

Hva er opprinnelsen til teppebiller? Teppebiller: Hva er de? Hvorfor forårsaker teppebiller skade på rene, sunne hjem?

Hvis spørsmålene ovenfor høres kjent ut, er det fordi det er bevissthetsstrømmen de fleste går gjennom når de er plaget med teppebilleangrep.

Så la oss finne ut av det. Her er hvordan disse irriterende skadedyrene brøt inn.

Hva er opprinnelsen til teppebiller?

Du er ikke interessert i hvor teppebiller kommer fra fordi du vil vite om historien deres. De er ikke din bekymring.

Teppebillen er et vanlig problem. Disse skadedyrene kan finnes i alle 50 stater og over hele verden.

hvor kommer teppebiller fra

De voksne teppebillene spiser nektar, pollen og et sunt kosthold. De elsker å avle ute i varme måneder. Du vil finne dem tiltrukket av planter som produserer rikelig pollen som crape myrtles, spiraea, bokhvete og Queen Annes blonder.

De foretrekker sollys fremfor innendørs, og det er grunnen til at voksne teppebiller tiltrekkes av sterkt lys. Du lurer kanskje på hvordan de kunne ha kommet seg inn i huset ditt?

Hva er de beste måtene å få teppebiller på?

De voksne teppebillene liker å tilbringe dagene utendørs. Men de har ikke mye tid til å kose seg.

En voksen teppebille kan leve i mellom to og seks uker. De må parre seg i denne perioden og deretter legge egg i et mørklagt område som er trygt for dem.

Huset ditt er din perfekte plass. Men hvordan kan de få tilgang til hjemmet ditt?

 • De flyr inn. De kan også fly fordi voksne teppebiller har evnen til å fly. Alle sprekker, sprekker rundt dører og vinduer er åpne for dem. Du finner også rørleggerrør og kanalnett i huset ditt, samt skorsteiner.
 • Ta dem inn. Det er mulig å uforvarende introdusere blindpassasjer biller i huset ditt via planter og blomster, dyreskinn, taksidermi og tepper eller klær.

Teppebillenes lille størrelse gjør det enkelt å snike seg inn i huset ditt.

Teppebiller: Hva tiltrekker dem?

Lyset er det som tiltrekker voksne teppebiller. Du kan gi et signal til hunnene ved å la et glass eller en dør stå åpen i mørket.

Men bare fordi du tiltrekker en teppebille eller to inn i hjemmet ditt, betyr det ikke at du kommer til å ha et angrep på hendene. Hvis en voksen teppebille kommer inn i hjemmet ditt, vil den enten prøve å flykte eller bli et skadedyr. Det er viktig å ta hensyn til eggene hun la, samt den potensielle tiltrekningen til de unge larvene.

Så igjen, hva er det som tiltrekker disse teppebillelarvene inn i hjemmet ditt? Teppebillelarver krever protein for å utvikle seg, og keratin er deres foretrukne mat. Men det er på ingen måte det eneste de vil spise. Her er en rask titt på matkildene som tiltrekker teppebiller:

 • Tepper, tepper og tepper laget av ull og ullblandingsmaterialer, samt klær, er tilgjengelig i en rekke farger.
 • Silkeklær og sengetøy
 • Filt – også de i pianoer
 • Skinn – ja, dette inkluderer saueskinnsteppet ditt
 • Pelsverk
 • Sko og klær laget av skinn og semsket skinn
 • Fjær
 • Lo
 • Børster med naturlig bust for hår
 • Taksidermi dyr
 • Horn, bein
 • Polstrede møbler
 • Døde insekter
 • Bokbindinger, lim og et boklim
 • Menneskehår og kjæledyrhår
 • Både kjæledyr og mennesker kan komme i fare
 • Tørt kjøtt

Noen arter av teppebiller kan være mer tiltrukket av det som er i pantryet ditt, som:

 • Sesamfrø
 • Lag din egen kakeblanding
 • Krydder
 • Bønner, erter, mais og andre planteproteiner er alle tilgjengelige.
 • Kornprodukter inkluderer hvete, mel, pasta, frokostblandinger og ris.
 • Melkepulver
 • Kjæledyrfôr

Som du kan se, er teppebiller ikke kresne spisere. Teppebiller tiltrekkes av mange matalternativer. Det eneste gode som kan sies om teppebillens appetitt er at den ikke inkluderer mennesker.

Det er flere gode nyheter! Du kan fjerne teppebiller fra hjemmet ditt når du forstår deres sanne årsak.

Teppebiller: Hva er de?

Teppebiller er et veldig vanlig problem. For de fleste hjem er det lite som hindrer en teppebille fra å finne veien inn i hjemmet ditt og sette opp et reir.

Men er det mulig for et teppebillereir å overleve inne i huset ditt? Det er en annen historie.

Hjemmet ditt kan være attraktivt for teppebiller av flere grunner. Dette er noen av de viktigste.

Tilgjengelige inngangspartier

Selv voksne teppebiller, som måler mellom 2 og 5 millimeter lange, er veldig små. Det er derfor det er så lett for dem å komme inn i hjemmet ditt.

Men hvis du ikke har skjermer på vinduene og på lufteventilene, eller hvis du har sprekker og hull rundt døråpningen, gjør du det mye lettere for teppebiller å komme inn.

Det er derfor en av de enkleste måtene å forhindre teppebiller på er ganske enkelt å forsegle inngangspartiene dine.

Bier og fugler

Fuglereir er ofte forbundet med teppebiller, da de lever av fjær og avføring. Du kan ha økt risiko for teppebilleangrep hvis du har mange fuglereir rundt huset.

Lignende regler gjelder for andre insekter. På grunn av deres tiltrekning til døde bier, kan det å ha en koloni med bier eller veps på loftet føre til et nytt angrep.

Matkilder

Teppebiller elsker å spise, og de har en omfattende gane. Et av deres hyppigste tegn er oppdagelsen av hull eller andre skader på stoffet.

hva som forårsaker teppebiller

Enten det er ullteppet ditt eller kasjmirsjalet ditt, vil de spise det. De elsker også silkelaken og dunfjær. Teppebiller elsker å spise pelsverk, skinn og kosedyr som er utstilt.

Naturligvis, jo flere av disse matalternativene teppebiller har tilgang til, jo mer sannsynlig vil de trives.

Skittenhet

Det er ikke en sterk sammenheng mellom dårlige sanitærforhold og teppebiller som det er med kakerlakker, for eksempel. Teppebiller kan leve i et rent hus.

Urengjorte hjem gir teppebiller flere matalternativer.

Som du vet nå, vil teppebiller spise mye mat som mennesker spiser, men også mange som vi ikke vil. Teppebiller vil konsumere hår, dander og til og med lo. Teppebiller vil spise det som er mer skittent for å sikre at de har nok mat til å overleve.

Vasker ikke

I likhet med tidligere punkter kan teppebiller også skyldes at du ikke vasker klærne dine så ofte som du burde. Det høres kanskje rart ut å tenke på at teppebiller kan være resultatet av dette, men vi er her for å fortelle deg det.

På to måter kan klesvask bidra til å bekjempe teppebilleangrep. Den første er å tørke og vaske sengetøy og klær ved svært høye temperaturer. Dette kan føre til at teppebiller dør. En regelmessig vask av klærne dine kan redusere sjansene for en spirende teppebilleangrep.

Og det stopper ikke der: Klesvask vasker også bort oljen og svetten som kroppen slipper ut på klærne vi har på oss og sengetøyet vi sover på. Disse olje- og saltavleiringene på stoffet øker næringsverdien og muligens til og med smaken av teppebillestoffer.

Faktisk er teppebiller så tiltrukket av svetten og oljen vi slipper ut at de vil konsumere bomull, lin og til og med syntetiske fibre så lenge de er skitne.

Tips til forebygging av teppebiller

Du kan få en god idé om hvordan du unngår teppebiller ved å lese de vanlige årsakene. Dette er noen ekstra tips for forebygging av teppebiller.

Sørg for å rengjøre huset ditt regelmessig Å fjerne opphopning av lo, menneskehår og dander med regelmessig støvsuging og mopping kan bidra til å redusere antallet teppebiller du får ved å eliminere noen av disse matkildene.

Vask klærne ofte. Det er ille nok å ha teppebiller som spiser klærne dine. La oss ikke gjøre det mer smakfullt for dem. Teppebiller vil også dø hvis du vasker klærne på høyeste varmeinnstilling.

Bytt til syntetiske stoffer. Hvis du for øyeblikket har et angrep av teppebiller og er villig til å gjøre noen endringer i interiøret ditt, er det nå på tide. Syntetiske tepper og tepper tiltrekker seg ikke teppebiller. Det samme gjelder syntetiske ark.

Beskytt naturlige stoffer. Hvis du ikke orker å skille deg av med kashmir, silke, lær og semsket skinn i garderoben din – sørg for at du oppbevarer disse stoffene i tett forseglede, lufttette poser.

Hold taksidermiprøver frosne. Oppbevar spilltrofeene dine, oppkjørte dyr eller andre gjenstander i monterbar form i to uker. Dette vil drepe teppebiller som lever på dem.

Se opp for hekkende fugler. Det er et godt forebyggende grep for å fjerne eventuelle fuglereir rundt huset ditt. Angrep kan forverres av teppebiller da fuglereir er en magnet for dem.

Scroll to Top