rat with brown and black fur hiding by a rotting log

Er det en rottegrav i hagen min?

[ad_1]

Bli kjent med tegnene på rotter i hagen og hva du skal gjøre med det irriterende krypet

Rotter! Selv om noen kanskje synes det pelsdekkede krypet er søtt, kan de faktisk forårsake en betydelig skade på landskapet vårt, hjemmene, bedriftene og andre strukturer som finnes på eiendommen.

Det invaderende, plagsomme dyredyret vil grave seg ned i ethvert jordområde som er nær mat, men rotter foretrekker fruktbar jord, og derfor er hager og gårdsplasser attraktive. Tross alt har disse områdene ofte vann, tilgang til mat og trygge områder for å lage reir.

Dessverre skaper disse uvelkomne besøkende ikke bare kaos på gress og landskap. De kan også forårsake alvorlig strukturell skade ved å grave seg ned under strukturer, tygge gjennom rør og elektriske ledninger, forurense mat og spre sykdommer som leptospirose.

Norgesrotten er blant de vanligste artene som finnes i hele New England-området, men de fleste rotter deler lignende egenskaper, inkludert sterke tenner og overraskende fingernemne poter.

Rotter er nattaktive, så du kan ikke se dem, men det er mulig å se tegn på rotter i hagen din. Hvis du mistenker at du har funnet en rottegrav i hagen din, hjelper det å forstå hva du ser på, hvordan du skal forholde deg til å eliminere rottegraver og bli kvitt gnagere permanent.

Hvorfor rotter graver seg inn i Yards

Disse skadedyrene kan lage huler hvor som helst fra én fot til seks fot dype. Reirene har ofte én hovedinngang og et par andre innganger som er mer skjulte og vanskeligere å få øye på.

I de fleste tilfeller er det tre huler per rottefamilie. I de fleste rottefamilier er det seks til åtte medlemmer. Disse faktaene hjelper fagfolk med å gi rimelig nøyaktige estimater av rottepopulasjoner basert på antall rottegraver funnet.

Så dette betyr at for hver tredje hule, er det sannsynligvis åtte rotter som kaller det deres hjem.

Hva frister rotter til å grave i hager og hager? Rotter krever lett tilgang til vann og en jevn tilførsel av mat. Det plagsomme dyrelivet kan spise så mye som to unser mat per dag. Kostholdet deres består av karbohydrater, animalsk protein og fett.

Så hvis du bare har frukt og grønnsaker i hagen din, vil rotter sannsynligvis flytte til et annet sted hvor fett og proteiner finnes.

En komposthaug som bare har hageavfall vil ikke opprettholde dem på lang sikt, men en komposthaug med fett, kjøtt, korn og oljer vil sannsynligvis tiltrekke seg disse skadedyrene.

Overvåking av komposthauger og oppbevaring av kompost i metall- eller holdbare plastbeholdere kan hjelpe. Det er viktig å være forsiktig med oppbevaring av søppel og sikre det i holdbare dunker med tettsittende lokk.

I tillegg kan all mat du legger ut for å mate fugler, høner, kaniner eller andre dyr gi næring til rotter og oppmuntre dem til å etablere sine nye hjem i nærheten.

svart og grå rotte med en rosa nese som stikker hodet ut fra en hule

Tegn på rotter i meter

Rottereir og huler er ofte plassert i tett vegetasjon eller under busker og kratt. Dyrene kan også hekke under en veranda, under et dekk, inne i et skur eller låve, eller til og med i nærheten av grunnmuren til hjemmet.

Størrelsen på åpningen kan bidra til å skille rottegraver fra andre dyrereir. De fleste rottegraver har åpninger med en diameter mellom to og fire tommer med glatte vegger og fersk skitt rundt utsiden av åpningen.

Hvis du ser etter tegn på rotter i hagen din, start med å inspisere områder der gnagere ville være uforstyrret av mennesker. Synlige rottegraver i gårdsplasser er bare ett potensielt tegn på rotteangrep. Andre inkluderer:

  • Greasy spor: Rotter har en tendens til å lage stier i gresset ved å løpe i de samme områdene gjentatte ganger. De etterlater også gnistremerker eller flekker som virker fettete langs fundamentet til strukturen.
  • Sterke lukter: Rotter etterlater feromoner på sporene sine. I tillegg urinerer de ofte på banene som er opprettet og drar seg gjennom urinen. Hvis du legger merke til en sterk, sterk lukt, kan det være et tegn på rotter.
  • Hår: Biter av brunfarget, svart eller grått hår kan bli etterlatt av rotter når de presser seg gjennom trange steder eller løper mot vegger og harde overflater.
  • Avfall: Rotteskitt ser ut som frø. Fargen kan variere, avhengig av rottenes kosthold.

Eliminering av rottegraver

Eiendommer med aktive rottereir og huler i nærheten, kan også måtte forholde seg til rotter som prøver å få tilgang til hjemmet. Rotter er utmerkede klatrere og kan komme inn gjennom ledninger og HVAC-systemer, blant andre inngangspunkter.

Og hvis det blir funnet rottegraver på eiendommen ved siden av din egen, eller en struktur på eiendommen – et slikt skur, er det sannsynlig at andre strukturer eller gårdsplasser vil ha rotter. Dette er et vanlig problem ettersom rotter er kjent som et region- eller nabolagsproblem, i motsetning til et enkeltstrukturproblem.

Nærliggende reir kan også utsette rørleggerarbeid og ledninger for rotters nådeløse gnaging.

Huseiere kan velge å felle eller agne rotter på egen hånd for å eliminere gnageren før de ødelegger rottegravene. Men det er viktig å vite for å virkelig eliminere problemet, en utdannet profesjonell er nødvendig.

For å hjelpe med å kvitte seg med eiendommen til denne gnageren, start med å fjerne tilgangen til mat og vann. Sørg for at søppel- og kompostbeholdere er forseglet og trim all vegetasjon så lavt som mulig.

Når hulene er fri for rotter og dyr, fyll den med sand eller skitt og forsegle inngangspartiene med materialer som rotter ikke kan tygge gjennom. Sørg for at alle rottene er ute av hullet først, ellers vil du ende opp med en sterk, skremmende lukt når kroppene deres brytes ned.

Den beste tiden å begynne å se etter tegn på rotter i hagen er tidlig på våren. Fortsett å overvåke hele våren, sommeren og høsten – spesielt hvis du har en hage eller komposthaug som gir en lett tilgjengelig matkilde.

Men uten eksperthjelp vil huseiere eller eiendomseiere sannsynligvis gjøre problemet verre eller støte på en gnagerangrep i fremtiden. Et angrep som ikke blir tatt godt vare på kan føre til angrep på hjemmet, bedriften eller annen struktur på eiendommen.

Et sant mareritt, spesielt når vi vurderer at hver hule kan være et hjem for omtrent åtte rotter. Så en eiendom med flere huler vil ha et betydelig problem på hendene.

Når skal du ringe en profesjonell

Hvis du har prøvd å eliminere rottegraver på egenhånd uten å lykkes, eller du rett og slett ikke vil bruke DIY-taktikker, kan ekspertene hos Pest Control hjelpe.

Våre plagsomme dyrelivs- og skadedyrkontrollteknikere har ferdighetene som trengs for å fjerne eksisterende rotter, eliminere rottegraver og forhindre fremtidige angrep.

Vårt rottekontroll- og eksklusjonsprogram takler problemet i tre faser: fjerning, opprydding og ekskludering.

Først finner vi kilden til angrepet og reparerer eventuelle skader rottene har forårsaket. Deretter rydder vi opp avføring og søl før vi installerer en permanent ekskluderingsfunksjon for å beskytte hjemmet eller bedriften din mot fremtidige rotteangrep.

Ikke la tegn på rotter i hagen din bli et rotteangrep som ikke er under kontroll.

har gitt Nordøst-USA bransjens eneste premium skadedyrbekjempelse, dyrelivsbekjempelse og fjerning i nesten tre tiår. Kontakt oss i dag for å snakke med en av våre kunnskapsrike fagfolk og avtale en gratis inspeksjon.

Om forfatteren

Joe Dingwall

Joe Dingwall er president for Pest Control, en familieeid bedrift som har levert kvalitetsskadedyrbekjempelsesløsninger til eiendommer over hele nordøst siden 1987. Med nesten et tiårs erfaring i skadedyrbekjempelsesindustrien, er Joe en ekspert på å levere effektive løsninger for håndtering av skadedyr og plagsomme dyreliv for hjem og bedrifter.

[ad_2]

Kilde

Scroll to Top