Er babykakerlakker i hjemmet mitt et dårlig tegn?

Kakerlakker er bittesmå, mørke insekter som kan finnes hvor som helst. Faktisk kan verdens største kakerlakk, Hercules Beetle (Gryllus campestris), bli opptil 13 tommer lang. Men til tross for deres lille størrelse, kan kakerlakker forårsake enorme problemer for mennesker og deres hjem. Kakerlakker er bare toppen av det velkjente isfjellet når det gjelder skadedyrindustrien; disse bittesmå insektene kan overføre bakterier og sykdommer som er skadelige for mennesker og kjæledyr.

Vanlige vanlige spørsmål om babykakerlakker

1.Hvordan ser babykakerlakker ut?

2.Hvordan bli kvitt babykakerlakker?

3. Flyr kakerlakker?

4.Hvor store er babykakerlakker?

Er babykakerlakker et dårlig tegn?

Spørsmålet om hvorvidt babykakerlakker virkelig kan være et tegn på et angrep, er et opphetet spørsmål blant skadedyrbekjempere. De fleste vil fortelle deg at du ikke trenger å bekymre deg så lenge du ikke ser voksne kakerlakker. Problemet er imidlertid at mange mennesker vil se en infestasjon i begynnelsen, men så ikke klarer å se den senere.

Er det et dårlig tegn å se kakerlakker i hjemmene dine? Vel, for det første er ikke dette et vitenskapelig faktum. Det er imidlertid flere grunner til at du bør være bekymret for at disse små kakerlakkene er i hjemmet ditt; de representerer en helserisiko, de kan bære på sykdommer, de kan forurense mat, og de kan invadere hjemmet ditt og forårsake kaos.

Tre typer kakerlakker

Kakerlakker er et av de vanligste og mest merkbare insektene, og ja, de bor i hjemmet ditt. Men det som ofte ikke sees, er at det er mange andre typer kakerlakker som ikke er like vanlige, og ja, de bor i hjemmet ditt. Det kan være vanskelig å se det gode i kakerlakken. Disse skadedyrene er kjent for å bære på sykdommer, ødelegge maten din og lever av andre skapninger.

Det er tre kjente typer kakerlakker. Disse er:

  1. Tysk kakerlakk – Tysk kakerlakk er muligens den vanligste kakerlakkarten. De er små (den største arten er omtrent en tredjedel av en centimeter lang), brune og lever i kolonier. En av deres definerende kjennetegn er at de er den eneste arten av kakerlakker som ikke kan klatre på glatte overflater, så de kan ikke leve i hus eller andre bygninger.
  2. Orientalsk kakerlakk – Orientalsk kakerlakk er bittesmå brune kakerlakker som kan vokse så lange som en halv tomme, men de er mye mindre enn den gjennomsnittlige kakerlakken din. Orientalske kakerlakker er blant de vanligste hageskadedyrene. De er mindre og lever av andre insekter, og scorer et bredere spekter av matkilder enn deres større fettere. Bittet deres er smertefullt, men det forårsaker ingen alvorlig skade mesteparten av tiden. Kakerlakker kan drysses med bensin, varmes opp i en tørketrommel i 15 minutter eller sprayes med insektmiddelsåpe.
  3. Amerikansk kakerlakk – Amerikansk kakerlakk er en av de vanligste artene innendørs skadedyr, men de kan være ekstremt vanskelige å kontrollere. Voksne kakerlakker er i stand til å overleve i måneder uten mat og vil ofte leve i årevis uten en hunn av sin art, noe som gjør arten ideell for innendørs angrep. De kan også produsere opptil tre hundre egg per dag, som kan spre seg raskt og forårsake alvorlig skade på en bygnings struktur. I tillegg til problemene de forårsaker, kan kakerlakker bære flere sykdommer, og avføringen deres kan tjene som en vektor for menneskelige patogener og smittsomme sykdommer.

Noen av disse typene er med andre ord ikke bra for deg eller miljøet. Hvis du ser kakerlakker i bevegelse i hjemmet ditt, kan dette være et tegn på et angrep. Å identifisere arten av kakerlakk som forårsaker et problem er et godt første skritt.

Å finne babykakerlakker kan sannsynligvis bety én ting …

Alle som noen gang har bodd i hus har sannsynligvis levd med kakerlakker. Disse bittesmå insektene har vært en del av livene våre for alltid, og de har tilsynelatende vært rundt om i verden og spredt de gode nyhetene om ekte kjærlighet til mennesker. Men kakerlakker er ikke et godt tegn. Det er faktisk god grunn til å tro at disse små kakerlakkene kan være et tegn på et større problem, for eksempel et angrep.

Det er ubehagelig å tenke på, men husangrep med kakerlakker er ikke bare en plage og kan til og med være farlig. Kakerlakker har blitt karakterisert som “fattigdomspatogener” fordi de kan spre sykdommer til mennesker og andre dyr. De trives under overfylte, uhygieniske forhold og kan også forårsake allergiske reaksjoner og astma.

Så hva bør du gjøre?

Å finne en mortbarn i hjemmet er et sjokk for mange huseiere. Imidlertid er de generelt ikke en grunn til bekymring, siden de vanligvis er ufarlige og lett drepes av de fleste skadedyrbekjempelsesfirmaer. Selvfølgelig er den beste måten å finne ut om du har et problem på å ringe et profesjonelt skadedyrbekjempelsesfirma, som kan gjøre en visuell inspeksjon av hjemmet ditt for skadedyr og gi anbefalinger for behandling.

Hvorfor bør du ansette et skadedyrfirma?

Spørsmålet som alle huseiere ønsker å vite er: “Er babykakerlakker i hjemmet mitt et dårlig tegn?” Dette er et viktig spørsmål å stille fordi svaret vil hjelpe deg med å finne ut om du virkelig trenger et skadedyrfirma for å ta seg av problemet. Ja, det er sant at hvis du har babykakerlakker hjemme, er det et dårlig tegn. Men hvorfor? Og hvorfor er det dårlig?

Kakerlakker anses som invasive fordi de er veldig vanskelige å bli kvitt, og når de først flytter inn i hjemmet ditt, kommer de ikke alltid ut. Kakerlakker er også kjent som fattigmannsrotten, da de kan leve i stort sett alle tilstander og former, noe som gjør dem vanskelige å bli kvitt. Sørg for å spørre skadedyrbekjempere om de har en skadedyrkontroll før noe arbeid utføres.

Før du ansetter et skadedyrfirma…

I dagens hektiske verden har de fleste ikke tid til å ta vare på hjemmene sine. Derfor leier de inn skadedyrfirmaer for å ta seg av problemet.

Når du først ringer et skadedyrfirma, må du først forklare problemet. Hvis problemet er et ikke så åpenbart tegn på et skadedyrproblem, så er det lurt å gå over dette med skadedyrfirmaet før de kommer hjem til deg. De vil kanskje også se bilder slik at de kan gi deg ekspertråd. Hvis det er en mulighet for at du har et skadedyrproblem hjemme, er det viktig å kontakte et skadedyrfirma.

Scroll to Top