Enkle trinn for å holde maur ute av hjemmet ditt: En praktisk guide til maurkontroll

Publiseringsdato: 1. mars 2023
Kategori: Maur

husmaur som leter etter mat

Maur er vanlige skadedyr rundt piknik og i hjem. Dessverre er angrep ikke alltid lett å ta vare på. Derfor er skadedyrproffene her for å hjelpe. Hvis du trenger maurkontroll og skadedyrbekjempelse, er vi ditt beste alternativ. Våre høykvalitets skadedyrbekjempelse og maurforebyggingstips vil gjøre hjemmet ditt skadedyrfritt på kort tid.

Hvordan kan jeg vite om det er maur i huset mitt?

Det mest åpenbare og vanligste tegnet på et maurangrep er faktisk å se maur. De ferdes ofte i stier mellom reiret og en mat- eller vannkilde. Det finnes noen forskjellige typer maur, den vanligste er:

  • stokkmaur
  • Luktende husmaur
  • Fortausmaur
  • Farao maur

stokkmaur er store, omtrent en halv tomme lange. De tygger i tre for å bygge reir, så du kan legge merke til små hull i treoverflater. Du kan også se trespon nær hullene. Noen ganger kan deres tilstedeværelse innenfor veggene til et hus høres.

Luktende husmaur har fått navnet sitt for lukten de avgir når de blir knust. Disse maurene avgir en råtten lukt som gjør det enkelt å identifisere arten.

Fortausmaur kan se ut som luktende husmaur: omtrent en åttendedels tomme lang og svart. De blir ofte sett reise i enkeltfile linjer som skaper stier langs fortau.

Faraomuren er gul eller rødlig i fargen. De er bittesmå, mindre enn en åttendedels tomme lange. Disse maurene finnes ofte i kommersielle eiendommer.

Tyvmaur ligner på faraomur. De er også mindre enn en åttendedel av en tomme lange og varierer i farge fra blekgul til brun.

Hvor farlig er husmaur?

Maur er vanligvis klassifisert som “plagsomme skadedyr” fordi de ikke skader mennesker. Det er imidlertid en viss risiko for matforurensning fordi maur vil oppsøke og gå på maten din. Luktende husmaur kan være spesielt plagsom på grunn av lukten.

stokkmaur kan forårsake skade på eiendom når de tygger gjennom trekonstruksjoner, inkludert veggene dine. De danner tunneler og åpne rom der de hekker. Faraomur er kjent for å spre sykdom, spesielt når de finnes i medisinske fasiliteter. Disse sykdommene inkluderer salmonellose, stafylokokker og streptokokker.

Hvordan og hvorfor maur finner veien inn i hjemmet ditt

Som andre dyr trenger maur mat, vann og ly for å overleve. De fleste maur spiser omtrent hva som helst, og derfor er hus spesielt gode gjemmesteder for dem. De kan lett finne mat og bygge reir uten for mye kamp. Ofte vil maur bygge reir i nærheten av vannkilder, som kan være innenfor veggene dine. Dette er spesielt et problem fordi det gjør det vanskeligere å finne reiret og fjerne angrepet.

Her er noen tips for å forebygge maur som du kan implementere i hjemmet ditt:

Løs fuktighetsproblemer: Maur trenger vann for å overleve, og de foretrekker å bosette koloniene sine i nærheten av vann. Utette rør og overflødig fuktighet kan skape ideelle miljøer for maur å leve i. Å ta deg tid til å fikse disse problemene gjør hjemmet ditt mindre gjestfritt for maur.

Tett sprekker i veggene: Maur er ganske små, og de er bestemt. Eventuelle sprekker, gap eller hull i veggene dine kan slippe maur inn i hjemmet ditt. Det kan også tillate dem innenfor veggene, hvor de kan bygge reirene sine. Dette trinnet innebærer også litt arbeid rundt huset, men det er veldig viktig å eliminere eventuelle potensielle inngangspunkter for å forhindre maurangrep.

Hold mat utilgjengelig: Mat som er lagret i lufttette, solide beholdere er utilgjengelig for maur og andre skadedyr. De vil ikke kunne lukte det, og de vil ikke få tilgang til det. I tillegg bør eventuelle søl og smuler ryddes opp så raskt som mulig for ikke å tiltrekke maur.

Kast søppel på riktig måte: Maur vil ikke bare spise maten din; de vil gå etter matsvinn også. Sørg for at alt søppel blir tatt godt vare på og søppeldunker dekkes godt til og settes bort.

Trim vegetasjon vekk fra huset ditt: Lange grener kan gi broer til hjemmet ditt for maur. Tregrener og busker bør kuttes ned for ikke å la maur komme til huset ditt.

Forebygging er flott, men hva kan du gjøre når maur har invadert? Det er her skadedyreksperter kommer inn.

Hva er den beste måten å bli kvitt maur i huset mitt?

Angrep av maur kan være vanskelig å håndtere. Kolonier vokser raskt, og reirene deres er ofte svært godt skjult. For å virkelig behandle et maurangrep, må reiret tas vare på. Det er derfor eksperter tilbyr behandlingsplaner for maur. Vi vil foreta en grundig inspeksjon rundt hjemmet ditt for å finne roten til problemet, og deretter etablere en behandlingsmetode som vil bli kvitt maurene for godt. Hvis du trenger maurkontroll, ring profesjonelle skadedyrkontrolltjenester i dag.

Scroll to Top