Eksperter advarer mot økt skadedyraktivitet denne høsten som følge av lang, våt sommer


National Pest Management Association publiserer sin høst- og vinter 2021 Bug Barometer®-prognose

img-2

FAIRFAX, VA (28. september 2021) – The National Pest Management Association (NPMA) la i dag ut sin halvårlige Bug Barometer®-prognose, en sesongmessig fremskrivning av skadedyrpresset og aktiviteten amerikanere kan forvente å se i sine respektive regioner av landet basert på værmønstre, langtidsprognoser og biologisk oppførsel fra skadedyr. I følge gruppens team av entomologer vil en mild, våt sommersesong stimulere til økt skadedyraktivitet i store deler av USA, ettersom prognoser viser truende spådommer for en bitter kald vinter.

“Så mye som vi alle liker å tilbringe tid utendørs og bløtlegge i sommerværet, vil lengre perioder med varme temperaturer over hele USA øke skadedyrtrykket denne høsten, slik at stikkende insekter så vel som sykdomsoverførende skadedyr som flått og mygg kan overstige deres velkomst. i visse regioner i USA, sier Jim Fredericks, Ph.D., sjef for entomolog for NPMA.

Når temperaturen begynner å synke, bør innbyggere over hele landet være årvåkne for tegn på uønskede inntrengere og prioritere de nødvendige forebyggende tiltakene for å holde skadedyr ute av hjemmene sine. “Akkurat som deres menneskelige kolleger, vil gnagere og overvintrende skadedyr, inkludert bokseldre og klasefluer, suse innendørs for å unnslippe elementene som er spådd for den kommende vintersesongen,” sa Fredericks. “Mens de er små i størrelse, kan gnagere spre 35 sykdommer til mennesker og er i stand til å tygge gjennom tre og elektriske ledninger, noe som øker risikoen for elektriske branner. Som sådan er det avgjørende å samarbeide med en autorisert skadedyrbekjemper ved det aller første tegn på et angrep før det går ut av hånden.»

Basert på denne analysen anslår National Pest Management Association’s Fall & Winter 2021 Bug Barometer en økning i skadedyrtrykket over hele USA denne sesongen:

Nordøst og New England

Høye temperaturer og tidlig regn kan tillate mygg og sett kryss populasjoner til å trives langt utover høsten. Det er ventet en bitter vinter med kaldere temperaturer og over gjennomsnittet snøfall, som vil drive gnagere raskt innendørs.

Sørøst

Kjøligere forhold i Sørøst forventes å gi varmesøkere som f.eks gnagere å hightail det innendørs. Overnormale nedbørsspådommer for Florida kan føre til mygg forbli aktiv tidlig på høsten.

Great Lakes, Ohio Valley og Midtvesten

Stikkende insekt aktiviteten vil være på sitt høyeste på sensommeren og tidlig høst til temperaturen begynner å synke. Bitre kalde temperaturer og nedbør under gjennomsnittet som er spådd denne vinteren kan drive gnagere tidlig innendørs og på jakt etter beskyttelse mot kalde temperaturer.

Nord-Sentral-USA

Den tidlige utbruddet av snøfall over gjennomsnittet i den sørlige delen av denne regionen kan føre til gnagere og overvintrende skadedyr inkludert boxelder bugs og klasefluer innendørs tidlig på jakt etter ly. En mild vinter kan føre til økt sett kryss aktivitet i hele regionen.

Sør Sentral-USA

Våte forhold denne sommeren vil ha tillatt mygg og kakerlakk populasjoner for å trives. Imidlertid kan tidlig begynnelse av kalde forhold resultere i en nedgang i aktiviteten. Med prognoser som krever kaldere vinterforhold, gnagere og overvintrende skadedyr inkludert flerfarget Asiatiske marihøner forventes å bevege seg innendørs for å unnslippe elementene.

Sørvest i USA

Milde, våte forhold denne sommeren med nedbør i sensesongen kan tillate det maur å trives, og forlenger deres tilstedeværelse denne høsten. Relativt kalde vinterforhold med høyere snømengder kan kjøre gnagere innendørs på jakt etter mat og tilstrekkelig ly. Dette kan være mindre bekymringsfullt i Pacific Southwest.

Nordvest i USA

Varme, våte forhold denne sommeren kan tillate det mygg og sett kryss befolkninger til å trives inn i høstmånedene. Kalde, tørre forhold denne vinteren vil sannsynligvis kjøre gnagere innendørs på jakt etter mat, vann og husly. Hvis kjøligere temperaturer er forsinket, stikkende insekt aktiviteten kan forbli høy tidlig på høsten.

For mer informasjon om skadedyr eller NPMAs Bug Barometer®-prognose, besøk PestWorld.org.

###

Om Skadedyrforeningen
NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble etablert i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens engasjement for beskyttelse av folkehelse, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.

Copyright ©2021 National Pest Management Association

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

13 + 5 =

Hvordan stoppe en sukkermaurkrig

Hvordan stoppe en sukkermaurkrig

Bakgrunnen for sukkermaurkrigen kan spores tilbake til den økende bekymringen for skadene disse små insektene kan forårsake i hjemmet. Sukkermaur er kjent for å invadere kjøkken og spise opp søtsaker og andre matvarer. Dette har ført til frustrasjon blant huseiere og...

Slik bekjemper du kakerlakker i hjemmet

Slik bekjemper du kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekter som ofte finnes i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelige å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige områder, og de er spesielt aktive om natten. De kan spre sykdommer og forårsake allergiske reaksjoner...

Tegn på en mus- eller rotteinvasjon

Tegn på en mus- eller rotteinvasjon

En mus- eller rotteinvasjon oppstår når mus eller rotter invaderer et område og skaper problemer. Disse skadedyrene kan forårsake store ødeleggelser, både økonomisk og helsemessig. De kan gnage på ledninger, bygningsstrukturer og matlagre, og de kan også spre...