Eek! Ny undersøkelse viser at mer enn en tredjedel av amerikanske huseiere har sett en gnager i hjemmet sitt det siste året


National Pest Management Association gir råd for å forhindre gnageremøter denne høsten og vinteren

FAIRFAX, VA (23. oktober 2017) – Det har kommet kjøligere vær og mer tid tilbringes innendørs, noe som betyr at sjansene for et gnagermøte er ganske store. Rodent Awareness Week er 22.-28. oktober 2017 og den Nasjonalt skadedyrbekjempelsesforbund deler noen øyeåpnende statistikk fra sin siste undersøkelse av mer enn 1000 amerikanske huseiere for å lære mer om deres erfaringer med gnagere, som mus og rotter. Undersøkelsen, utført på nett av Harris Poll, fant at 37 prosent av huseiere har sett en gnager i hjemmet sitt det siste året, sammenlignet med 30 prosent i 2013* som noen gang har hatt et gnagerproblem i hjemmet sitt. Den fant også at bare 17 prosent av huseierne ville være mest bekymret for at en gnager skulle bringe sykdommer inn i hjemmet, hvis de skulle se en innendørs.

“Vi ble overrasket over å se noe av nonsjalansen i forhold til observasjoner av gnagere inne i hjemmet,” sa Cindy Mannes, visepresident for offentlige anliggender for NPMA. “Gnagereangrep er ingen spøk, siden mus og rotter kan forurense mat, spre sykdommer og utløse astma- og allergisymptomer gjennom en opphopning av avføringen deres. Det er avgjørende at huseiere forstår helsefarene som følger med å finne en gnager som suser over kjøkkengulvet – spesielt fordi der det er en, er det sikkert flere.”

Gnagere er også i stand til å skade strukturer ved å tygge gjennom gipsisolasjon og til og med elektriske ledninger, noe som øker risikoen for brann. De er også kjent for å bringe lopper og midd innendørs, og utgjøre en trussel mot familiens kjæledyr.

Nedenfor er flere høydepunkter fra NPMAs undersøkelse fra september 2017:

 • Hvis huseiere skulle se en gnager i hjemmet sitt, sa 46 prosent at de ville være mest bekymret for at det kunne være mer å følge.
 • Hvis huseiere skulle se en gnager i hjemmet sitt, sier 28 prosent at “oppdratt” best beskriver hvordan de ville føle seg og 20 prosent ville vært bekymret.
 • Nesten 3 av 10 huseiere (29 prosent) sier de ville ringe en autorisert skadedyrbekjemper hvis de så en gnager i hjemmet sitt, mens 75 prosent sa at de ville prøve å fange den på egen hånd.
 • Blant huseiere som har sett en gnager i hjemmet deres de siste 12 månedene, var de tre øverste stedene hvor gnagere ble oppdaget garasjen (39 prosent), kjøkkenet (35 prosent) og kjelleren (27 prosent).

img-2

NPMA anbefaler følgende tips for forebygging av gnagere:

 • Sjekk både innsiden og utsiden av boligen for sprekker eller sprekker, og forsegl eventuelle åpninger med caulk eller stålull. Vær spesielt oppmerksom på områder der verktøy og rør kommer inn i boligen.
 • Bytt ut løs mørtel og væravisolering rundt kjellerfundament og vinduer.
 • Hold kjellere og loft rene og oppbevar bokser borte fra gulvet. Eliminer alle fuktområder, inkludert lekkende rør og tette avløp.
 • Skjermventiler og åpninger til skorsteiner.
 • Lagre ved minst 20 fot fra hjemmet og fem fot fra bakken. Hold busker og grener kuttet tilbake fra huset.
 • Oppbevar maten i lufttette beholdere og kast søppel regelmessig.
 • Hvis det er mistanke om gnagerangrep, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper for å vurdere situasjonen og foreslå et riktig behandlingsforløp.

For mer informasjon om gnagerkontroll, besøk PestWorld.org.

Undersøkelsesmetodikk

Denne undersøkelsen ble utført online i USA av Harris Poll på vegne av NPMA fra 19. til 21. september 2017 blant 2122 amerikanske voksne i alderen 18 år og eldre, hvorav 1379 eier et hjem (dvs. huseiere). Denne nettbaserte undersøkelsen er ikke basert på et sannsynlighetsutvalg, og derfor kan det ikke beregnes noe estimat for teoretisk prøvetakingsfeil. For fullstendig undersøkelsesmetodikk, inkludert vektingsvariabler og ytterligere undergruppeprøvestørrelser, vennligst kontakt Danielle Corrato på dcorrato@vaultcommunications.com.

*Undersøkelsen ble utført online med USA av Harris Interactive på vegne av NPMA, fra 22. til 26. november 2013, blant 2033 voksne i alderen 18 år og eldre.

Om Skadedyrforeningen

NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 6000 medlemmer, ble etablert i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelsen, maten og eiendommen mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

2 + 10 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...