Den enkleste måten å få gnagere ut av hjemmet på

Julen nærmer seg snart, og det er en mulighet for at du kan få en uventet gave. Den overraskelsen kan være et familiemedlem som uventet dukker opp til juledag eller en spesiell gave du ikke trodde du skulle få. Noen overraskelser er spennende og gir glede, men andre gjør det motsatte. For eksempel, å høre en uventet skrapelyd om natten er ikke det du vil høre, fordi det indikerer at det er gnagere i huset ditt.

Tegn på at det bor gnagere i hjemmet ditt

Husgnagere er aktive mens du sover, men etterlater bevis på aktiviteten deres. Følgende er indikasjoner på gnagere i hjemmet ditt:

 • Gnagemerker: Gnagere har voksende fortenner som krever konstant trimming ved å tygge ulike gjenstander. Tyggemerker på tre, ledninger, bokser og møbler indikerer gnagere i huset.
 • Hull: Rotter lager to-tommers diameter hull i vegger og gulv noen få centimeter fra bakken.
 • Fettmerker: Den fete pelsen på gnagere tiltrekker seg skitt og grusomt fra de skitne områdene de søker. De etterlater flekker når de gni mot vegger, hjørner og gjenstander.
 • Urinflekker: Gnagere varsler andre gnagere om en matkilde gjennom feromoner i urinen.
 • Avføring: Både mus og rotter produserer stavformet avføring, men musepellets har spisse ender, mens rotteavføring har butte ender.
 • Delvis spist mat: Mus og rotter legger igjen matsmuler langs veiene.
 • Spor: Rotter og mus etterlater fotavtrykk med fire og fem tåer.
 • Lukt: Jo større konsentrasjon av gnagere, jo mer vil du merke en lukt fra urinen deres.

Når små gnagere som rotter og mus finner en matkilde i hjemmet ditt, lager de veier fra maten til reiret. Du vil se disse indikatorene langs stiene deres.

De farlige sykdommene gnagere kan bære

Husmus, hjortemus, norske rotter og takrotter er gnagere i Indiana som invaderer hjem. Hus- og hjortemus bærer på leptospirose, salmonellose og tularemi. I tillegg sprer hjortemus hantavirus og respiratorisk nødsyndrom hos voksne (ARDS). Husmus sprer også lymfocytisk choriomeningitt (LCM). Sykdommer rotter bærer på er leptospirose, tularemi, salmonellose og rottebittfeber.

Disse sykdommene sprer seg når mennesker kommer i kontakt med følgende:

 • Avfall
 • Spytt
 • Biter
 • Pels

Når gnagerne beveger seg over overflater, gjør de avføring og forurenser områdene. Gnagere forurenser matvarer fra spyttet deres; spyttet overfører bakterier og virus til mennesker hvis en gnager biter dem. Den fete pelsen til gnagere tiltrekker seg patogener, så selv om gnageren er død, kan du fortsatt få en sykdom fra dyret.

Hvorfor gnagerfeller vanligvis ikke fungerer

Folk kjøper ofte feller for å bli kvitt gnagere, men de løser ikke problemet. Du vil drepe noen få gnagere med fellene, men angrepet vil fortsette med mindre du ødelegger reiret og de reproduserende hunnene. Feller kan midlertidig redusere gnagerbestanden, men vil stoppe angrepet.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

5 + 15 =

Mus i huset? Slik håndterer du mus og rotter effektivt

Mus i huset? Slik håndterer du mus og rotter effektivt

Mus og rotter er små gnagere som ofte finnes i bygninger og boliger. De kan være skadedyr og forårsake problemer som gnaging på ledninger, ødeleggelse av mat og smitte av sykdommer. Det er viktig å håndtere mus og rotter effektivt for å unngå skade og helseproblemer....

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur er en vanlig type maur som ofte finnes i norske hjem. Disse maurene er veldig små, vanligvis bare noen få millimeter lange, og er svarte i fargen. De er kjent for å være veldig hardtarbeidende og organiserte. Små sorte maur er også kjent for å være...

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...