gammel madrass

Bør du bruke en gammel madrass fra loftet?

Økonomien er vanskelig i disse dager. De fleste av oss blir tvunget til å endre forbruksvanene våre. I de fleste tilfeller må vi kutte i utgiftene.

Hvis du leser dette, er jeg sikker på at du tenker på fordelene ved å bruke den gamle madrassen som er lagret på loftet ditt. Bør du fortsatt bruke den eller bør du bare kjøpe en ny?

Nye madrasser i disse dager er litt dyre. I tillegg til det varer noen av dem ikke lenge. Det er en mulighet for at du bruker mye på madrasser som bare vil tjene deres formål i noen år eller så.

Bruk den gamle madrassen

Det skader ikke å finne ut hvordan tilstanden til den gamle madrassen er nå. Hvis den har blitt lagret riktig, skal den fortsatt se ut som ny akkurat nå. Alt du trenger å gjøre er å finne ut om det er bebodd av veggedyr eller støvmidd. De har en måte å sette seg selv når madrassen er innkapslet i tettpakkede trekk.

Vask og rens madrassen grundig

Når du har gjort en skikkelig vurdering på madrassen og du anser den som ideell å bruke, kan du begynne å rense den og friske den opp. Etter å ha blitt hengt opp på loftet skal det lukte muggent og muggent. Prøv å bære madrassen til et åpent område hvor du kan rengjøre den ordentlig.

Støvsug alle sider av madrassen. Bruk en støvsuger med HEPA-filter eller høyeffektivt partikkelluftfilter for å bli kvitt små støvpartikler i luften. Dette vil også sikre at støvpartikler ikke blir overført til andre deler av madrassen.

Etter å ha støvsuget sengen grundig, klargjør rengjøringsløsningen. Prøv å bruke en kopp destillert hvit eddik og bland den med to kopper varmt vann. Destillert hvit eddik kan desinfisere madrassen. Det kan bli kvitt bakterier, muggsopp og bakterier. Dessuten kan det også hjelpe å bli kvitt snuskete madrassflekker. Spray rengjøringsløsningen på alle sider av madrassen. Men ikke bløtlegg madrassen helt i den. Bare spray det på overflaten av sengen. La den stå der i en time eller så.

Etter den tildelte tiden, få en fuktig klut og tørk av overflaten på madrassen. Du bør bli kvitt langvarige flekker på dette tidspunktet. Dryss løs natron på alle sider av sengen. Dekk madrassen med en plastfolie. Natronen vil bidra til å spre uønsket madrasslukt.

Støvsug madrassen igjen og la den tørke helt. Etter at den har tørket helt, kan du bruke den allerede. Prøv å legge ferske ark. Det kan også være lurt å legge til en overmadrass for å forbedre madrasskomforten.

Ikke bruk den gamle madrassen

Hvis madrassen har tegn på støvmidd og veggedyrangrep, foreslår jeg at du dropper ideen om å gjenbruke den og bare kjøpe en ny. Du kan ikke sove godt hvis madrassen er complete av mikroorganismer.

Scroll to Top