Bli kvitt rotter og mus ute

Dersom du opplever at det er store mengder mus eller rotter rundt hjemmet, kan det tyde på at det er god tilgang på mat og tilgang på gode plasser for ly. For å begrense mengden rotter eller mus ute i et område er det først og fremst behov for tiltak for å begrense dette.

Frukt og bær kan fungere som en god matkilde for rotter og mus, dersom det er store mengder nedfallsfrukt i et område kan dette føre til spredning av gnagere.

Unngå å mate fugler da dette er en fantastisk matkilde for gnagere. Fugler får ofte relativt store mengder mat. Dette skaper gode muligheter for at musebestanden kan øke kraftig.

Bruk plastbinger med tettsittende lokk. Hvis det er sprukket eller hvis lokket mangler, kontakt renovasjonsselskapet for å skifte det. Søppel kan være et lett sted hvor det er store mengder mat til gnagere.

Hvordan bli kvitt mus og rotter ute

Etter at andre matkilder er begrenset ute, kan bruk av klafffeller inne i sikre bokser være et godt våpen mot gnagere utenfor. Disse må sjekkes og tømmes ofte for å kunne fange opp flere individer.

Det finnes nå også feller som tåler å brukes ute som kan slå mange ganger før de må sjekkes. Disse fellene kan være elektriske eller drevet av gasspatroner. Vi i skadedyrproffene har et lite utvalg av musefeller som vi mener er de beste på markedet i dag.

Det er ikke alltid det er mulig å bli kvitt alle mus og rotter utenfra, for det er tross alt der de bor. Men du kan hindre dem i å komme inn i huset ditt. Det gjør du ved å gjøre det vi kaller museforsegling. Mus kommer seg gjennom små hull og sprekker, og så lenge de lukter muligheten for mat, kommer de seg gjennom fantastiske små hull og sprekker. Vi anbefaler derfor å bruke en musebørste for å tette bak kledningen, tette hulrom og steder hvor musen kan klatre inn i huset.

Scroll to Top