Biter hestefluer? | Hvordan behandle hestefluebitt

Kan en hesteflue bite meg? Les videre for å lære mer om disse blodsugende skadedyrene, inkludert hvordan du behandler hestefluebitt.

Hva er en hesteflue?

img-2

Hestefluer finnes i hele Nord-Amerika i både forstads- og landlige områder nær vannmasser, som fungerer som hekkesteder. Disse fluene er raske, sterke flygere som er i stand til å fly mer enn 30 miles. Denne arten har mest sannsynlig fått sitt vanlige navn fordi den er en beryktet skadedyr på hester og andre pattedyr. De hviler ofte langs kantene av stier og veier, spesielt i skogkledde områder, og venter på potensielle verter.

Hestefluebitt

En hesteflue som biter huden.

Så, biter virkelig hestefluer mennesker og ikke bare hester? Det korte svaret er ja! Mens mannlige hestefluer lever av pollen og plantenektar, spiser hunnene aggressivt på blod. Hestefluer biter oftest bevegelige og mørke gjenstander. De er nådeløse og vil fortsette å bite verten sin til de lykkes med å skaffe blodmåltidet eller blir drept. Noen er til og med kjent for å jage målene sine i korte perioder. Kvinnelige hestefluebitt kan være ganske smertefullt fordi munndelene deres brukes til å rive og lappe opp blod, i stedet for å pierce og suge som mygg.

Hva er symptomene på et hestefluebitt?

I tillegg til å være smertefullt, kan hestefluebitt forårsake allergiske reaksjoner, kløe, rødhet og hevelse rundt bittområdet. Ved allergi kan man også oppleve betennelse, svimmelhet eller hvesing. Heldigvis er ikke hestefluer kjent for å være smittebærere eller i stand til å overføre skadelige sykdomsfremkallende bakterier.

Hvordan behandle hestefluebitt

Hvis du blir bitt av en hesteflue, motstå fristelsen til å klø på bittet, da dette kan øke risikoen for infeksjoner. Start med å rense såret med varmt vann, og bruk deretter en ispose på bittområdet for midlertidig å lindre rødhet og hevelse. Påfør deretter reseptfrie salver og kremer for å redusere hevelse og kløe. Når såret gror, overvåk for tegn på infeksjon. Søk lege hvis bittet blir infisert eller du opplever en alvorlig allergisk reaksjon eller hvis du trenger mer informasjon om hvordan du behandler hestefluebitt.

Hvis du merker økende populasjoner av hestefluer rundt hjemmet ditt, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper for å håndtere problemet.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

14 + 12 =

Slik lokker du sukkermaur ut av hjemmet ditt

Slik lokker du sukkermaur ut av hjemmet ditt

Sukkermaur er små insekter som ofte finnes i hjemmet. De er kjent for å være tiltrukket av søtsaker og sukkerholdige matvarer. Disse maur kan være en plage i hjemmet, da de kan invadere kjøkkenet og andre områder hvor mat oppbevares. Det er viktig å bli kvitt...

Effektive metoder for å eliminere små sorte maur

Effektive metoder for å eliminere små sorte maur

Små sorte maur er en vanlig type maur som ofte blir funnet i norske hjem. Disse maur er små i størrelse og har en svart farge, derav navnet. De er kjent for å være svært utholdende og kan være en plage å ha i huset. Små sorte maur er på jakt etter mat og vann, og de...

Tips og triks for å bli kvitt små sorte maur

Tips og triks for å bli kvitt små sorte maur

Små sorte maur er en vanlig plagsomhet i mange hjem. Disse små insektene kan dukke opp overalt, fra kjøkkenet til baderommet. De er kjent for å være på jakt etter mat og vann, og kan være spesielt irriterende når de finner veien inn i matlageret eller søppelbøtten....