Avfukter med avfuktingskapasitet for store rom: Effektiv og kraftig løsning

Avfuktere er viktige enheter for å opprettholde et komfortabelt og sunt innemiljø, spesielt i store rom som krever effektiv avfuktingskapasitet. De virker ved å fjerne fuktighet fra luften, noe som bidrar til å forhindre mugg, lukt og andre luftrelaterte problemer. I tillegg hjelper lavere luftfuktighet mot skadedyr som insekter, edderkopper og rotter og mus. For store rom er det spesielt viktig å velge en avfukter med tilstrekkelig avfuktingskapasitet, og som er designet for å håndtere store områder.

Når det gjelder avfuktere for store rom, skal de kunne fjerne mellom 25 og 35 liter kondens fra luften hver dag. Dette gjør dem i stand til å håndtere enten større rom eller mindre rom med høyere fuktighetsnivå. Det finnes ulike typer avfuktere på markedet, inkludert de som tilbyr ulike fuktighetsnivåer og kan tilpasses etter behov. Se mer nedenfor.

For rom med spesielle krav, som innendørs svømmebasseng og behandlingsområder, finnes det også spesialavfuktere designet for å takle slike miljøer.

Velg riktig avfukter

Ved valg av avfukter er det viktig å ta hensyn til ulike faktorer som avfuktingskapasitet, romstørrelse, energibruk og tilleggsfunksjoner. Her ser vi nærmere på hva du bør tenke på når du skal velge den perfekte avfukteren for store rom.

Avfuktingskapasitet

En avfukters avfuktingskapasitet måles i liter per dag og indikerer hvor mye fukt apparatet kan fjerne fra luften innen 24 timer. For store rom anbefales det å velge en avfukter med høy avfuktingskapasitet. En modell som Arida Pro S25 light kan fjerne 25 liter per dag, mens Arida Pro S35 Light kan fjerne 35 liter per dag. Dette er utmerkede avfuktere som tåler å brukes hele tiden.

Romstørrelse

Det er viktig å velge en avfukter som passer størrelsen på rommet. Produsenter oppgir ofte hvor mange kvadratmeter eller kubikkmeter apparatet er designet for. Vær oppmerksom på at avfukterens effektivitet kan påvirkes av ulike faktorer som temperatur og fuktighetsnivå i rommet. Sorpsjonsavfuktere er de avfukterne som er minst påvirket av temperaturforhold og anbefales for rom som kan komme under 15C.

Energibruk

Det er viktig å tenke energibruk når du velger en avfukter. Du kan finne energieffektive avfuktere som bruker mindre strøm, noe som kan bidra til å redusere strømregningen. Du må da huske å se på hvor effektive de er når de først går. Når en avfukter styres av en hygrostat vil den sørge for at avfukteren ikke går mer enn den må, og dermed sparer du strøm.

Ekstra funksjoner

Noen avfuktere kommer med nyttige ekstrafunksjoner. Disse kan omfatte:

 • Støynivå: Stillegående modeller egner seg godt til stue og soverom.
 • HEPA-filter: Noen modeller inkluderer HEPA H13-luftfiltrering for å fjerne partikler og allergener fra luften samtidig som luftfuktigheten reduseres.
 • Avløpstilkobling: Noen apparater lar deg koble den til et eksternt avløp for automatisk å tømme vanntanken. Men stort sett er det best å bare presse fuktigheten ut i luften utenfor.

Ved å vurdere disse faktorene kan du velge riktig avfukter for ditt store rom og bidra til et sunnere og mer behagelig inneklima.

Toppavfuktere for store rom

Arida-Pro-S35-Light

Arida Pro S25 Lett sorpsjonsavfukter med hygrostat

Arida Pro S25 Light er en sorpsjonsavfukter som er spesialdesignet for å håndtere store rom. Den har en avfuktingskapasitet på opptil 25 liter per dag, noe som gjør den ideell for mellomstore til store rom. Med sin innebygde hygrostat kan denne avfukteren automatisk justere avfuktingsnivået i rommet, og sørge for et optimalt inneklima.

En av fordelene med Arida Pro S25 Light er energieffektiviteten.

Noen av hovedfunksjonene til denne avfukteren inkluderer:

 • Høy avfuktingskapasitet
 • Innebygd hygrostat for automatisk justering av fuktighetsnivået
 • Energieffektiv drift
 • Bruksområde mellom 30°C og -20°C
 • Kompakt og stillegående design

Arida Pro S35 Lett sorpsjonsavfukter med hygrostat

Arida Pro S35 Light er en annen kraftig sorpsjonsavfukter som er perfekt for store rom. Den er i stand til å håndtere avfukting på opptil 35 liter per dag og er dermed en utmerket løsning for store rom, næringsbygg eller industrianlegg. Akkurat som Arida Pro S25 er denne avfukteren utstyrt med en innebygd hygrostat som automatisk justerer fuktighetsnivået for økt komfort og et sunt inneklima.

I tillegg til høy ytelse er Arida Pro S35 Light også kjent for sin robuste og slitesterke konstruksjon, noe som gjør den ideell for bruk i tøffe miljøer.

Her er noen av hovedfunksjonene til Arida Pro S35 Light:

 • Høy avfuktingskapasitet på opptil 35 liter per dag
 • Innebygd hygrostat for automatisk justering av fuktighetsnivået
 • Energieffektiv og økonomisk drift
 • Bruksområde mellom 30°C og -20°C
 • Robust og slitesterk design for bruk i tøffe miljøer

Vedlikehold og rengjøring

For å sikre optimal ytelse og lengre levetid på avfukteren er det viktig å utføre regelmessig vedlikehold og rengjøring. Dette inkluderer rengjøring av luftfilteret, tømming av vanntanken og generell overflaterengjøring.

Rengjøring av luftfilteret er enkelt og gjøres ved å støvsuge det regelmessig. Dette er viktig fordi det går mye luft gjennom avfukteren, og det kan samle seg mye støv (Bedre Inneklima AS). I tillegg til dette bør du også støvsuge resten av avfukteren, men sørg for å fjerne luftfilteret først for å unngå skade.

For generell overflaterengjøring av avfukteren kan en tørr klut brukes til å tørke av utsiden av enheten. Dette vil bidra til å fjerne støv og skitt, og opprettholde en ren og hygienisk enhet. Det er også viktig å rengjøre området rundt avfukteren for å minimere støv og skitt, da dette kan påvirke ytelsen negativt.

Ved å utføre jevnlig vedlikehold og rengjøring av avfukteren vil du sikre optimal funksjon og bidra til et sunnere og mer behagelig inneklima.

Fordelene ved å bruke en stor nok avfukter

Avfuktere tilbyr en rekke fordeler for å opprettholde et sunt og komfortabelt innemiljø, spesielt i store rom. En av de viktigste fordelene er beskyttelse mot mugg, råte og helseproblemer forårsaket av for høy innendørs fuktighet. Disse problemene kan være mer vanlige i store rom, hvor det kan være vanskeligere å ventilere og kontrollere fuktighetsnivået.

En annen fordel med å bruke en avfukter i store rom er at den kan forbedre luftkvaliteten og gjøre pusten mer behagelig. Dette kan være spesielt gunstig for personer med allergi eller astma, som kan være mer følsomme for fuktighet og støv i luften.

Effektive avfuktere kan også bidra til å redusere energiforbruket og strømregningen i hjemmet. Dette er fordi fuktig luft krever mer energi for å varme opp eller kjøle ned enn tørr luft. Ved å opprettholde et optimalt fuktighetsnivå kan en avfukter bidra til å redusere energiforbruket og spare penger i det lange løp.

For å velge riktig avfukter for store rom, anbefales det å vurdere avfuktingskapasitet, energieffektivitet og støynivå. For et rom med mye fuktighet kan for eksempel en stor modell med en kapasitet på 25 liter eller mer være egnet.

Scroll to Top