Alt du bør vite om mortkontroll

Kakerlakker er skadedyr som kan ta seg inn i hjem og bedrifter ubemerket. Når de er inne, kan de spre sykdommer til beboerne og forårsake astmaanfall hos noen mennesker. Å vite hva kakerlakker er og hvordan du kan forhindre dem, vil tillate deg å unngå disse farlige insektene. Fortsett å lese for å lære mer om kakerlakker og finne ut om du trenger skadedyrkontroll.

Hva er kakerlakker?

Det er rundt 4000 levende arter av kakerlakker over hele verden og 70 arter som lever. Disse skadedyrene finnes ofte i hjem og bedrifter, spesielt om vinteren, fordi de nyter varme områder i nærheten av mat og vann. Imidlertid kan disse insektene også forårsake betydelig helserisiko.

Det er fire typer kakerlakker du kan finne i en bygning. Å kjenne egenskapene til kakerlakker vil hjelpe deg å identifisere dem. Disse fire kakerlakkene inkluderer:

Alle kakerlakker er farlige for mennesker når de finner veien inn i en bygning. Etter at de har kommet inn i et hjem, vil du sannsynligvis trenge skadedyrbekjempelse av kakerlakker for å eliminere dem.

Kakerlakker i hjemmet ditt er en stor risiko for helsen din

Kakerlakker bærer forskjellige bakterier og patogener som kan forårsake menneskers sykdom. Disse insektene plukker opp bakteriene på ryggradene på kroppen og bena. Bakteriene infiserer deretter mat og overflater kakerlakkene kommer i kontakt med, slik at de kan overføres til mennesker.

I tillegg til sykdommer kan kakerlakker også forårsake allergiske reaksjoner hos noen mennesker. Ekskrementer, spytt og hud som ligger igjen rundt en bygning kan føre til astmaanfall.

Eliminer faktorer som tiltrekker kakerlakker inn i hjemmet ditt

Den beste måten å unngå helseproblemene forårsaket av kakerlakker er å forhindre at de kommer inn i hjemmet ditt i utgangspunktet. Kakerlakker går inn i bygninger på jakt etter varme omgivelser, mat og vann. Det er mindre sannsynlig at de kommer inn i et desinfisert hjem eller virksomhet.

Når kakerlakker er i hjemmet ditt, kan de være vanskelige å fjerne. Faktisk vil du sannsynligvis kreve et profesjonelt skadedyrbekjempelsesfirma for å få disse skadedyrene ut. Det er imidlertid noen ting du kan gjøre for å unngå at disse skadedyrene kommer inn i utgangspunktet:

  • Vask oppvasken umiddelbart etter bruk.
  • Lukk matbeholdere tett.
  • Fjern rester fra overflater.
  • Rydd raskt opp vannsøl.
  • Fjern rot.

Disse tipsene kan hjelpe deg med å unngå kakerlakkangrep, men det er ikke garantert. Hvis du oppdager tegn på kakerlakkangrep i hjemmet ditt, trenger du hjelp fra et lokalt skadedyrbekjempelsesfirma.

Hvordan blir jeg kvitt kakerlakker?

Kakerlakker kan bo i huset ditt uten at du vet det. I mellomtiden vil de avle, og øke antallet i hjemmet eller bedriften din. Siden det kan være vanskelig å finne dem, vet du kanskje ikke om du har blitt kvitt dem alle.

Ekspertene våre vil inspisere hjemmet ditt for å finne ut hvor mortene har kommet inn og hvor stort angrepet har vokst seg. Vi vil gi en effektiv behandlingsplan for kakerlakker og oppfølgingsbesøk for å sikre suksess med behandlingen. Ring oss i dag hvis du har en kakerlakkangrep i hjemmet eller bedriften.

Scroll to Top