closeup of a small brown tick crawling on a person’s index finger

9 sannheter om flått

[ad_1]

Oppdag sannheten om flått, avslør noen myter og lær hvordan du kan beskytte deg mot skadedyret

Det er kanskje ikke hver bit, men alt som skal til er feil flåttbitt for å gjøre deg syk. En viktig sannhet om flått som alle bør være oppmerksomme på over hele landet, er at disse små skadedyrene kan spre parasitter, bakterier og virus mens de nyter blodet til mennesker og kjæledyr.

Flåttbårne sykdommer inkluderer Lyme-sykdom, Rocky Mountain-flekkfeber, tularemi og mye annet ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Men det er mye feilinformasjon som lett spres. Mange mennesker forstår ikke sannheten om hvordan flåtten finner byttet sitt, hvor farlig skadedyret er, og de optimale måtene å eliminere skadedyret på.

Jo mer du vet, jo tryggere vil du og dine kjære være gjennom flåttsesongen. Start med å avkrefte ni av de vanligste mytene om flått og avdekke sannheten bak hver.

I løpet av det siste tiåret eller så har flåttbestanden i New England-området økt eksponentielt. Fra Providence, Rhode Island, til Boston, Massachusetts; New Haven, Connecticut, til Nashua, New Hampshire – flåttsesongen starter faktisk tidligere enn mange forventer.

Du vet kanskje allerede at når været varmes opp, begynner flåtten å dukke opp, men hvor mange av disse ni flåttfakta og -mytene kan du gjette riktig?

Myte: Å brenne eller tørke flått med såpe fjerner dem mer effektivt enn å bruke pinsett

Når det kommer til fakta og myter om flått, er riktig fjerning et av de vanligste forvirringsområdene. Det er også blant de mest problematiske problemene fordi å fjerne en flått på riktig måte er et viktig skritt for å minimere risikoen for å bli syk. Den sikreste og mest effektive måten å fjerne en flått på er med en pinsett med fin spiss. Bruk jevnt, jevnt trykk, og plasser pinsetten på toppen av —

rett på hudnivå før du løfter rett opp.

Myte: Flåtthopp

Mange tror feilaktig at flått hopper fra trær og over på ofrene deres.

I stedet kryper skadedyret vanligvis inn på mennesker og dyr fra kantene av gress eller børste. Skadedyret kan også finne veien rundt eiendommen eller inn i boliger av en plagsom dyrelivsvert – som en mus.

Flått venter med forbena stikkende ut til de kan gripe tak i en vert som går forbi. Skadedyret vil typisk krype opp til nakken, hodene eller ørene til vertene deres. Huden i disse områdene er tynnere, noe som gjør det lettere for flått å spise.

flått som kryper på kanten av et blad med en uskarp grønn bakgrunn

Myte: Flåttsesongen er begrenset til de varmere månedene

Denne flåttmyten fører til at mange mennesker blir overrasket når de finner flått på seg selv, kjæledyr eller husdyr i kjølige måneder som mars.

I det nordøstlige USA er flåtten vanligvis mest aktive fra midten av mars til mai og fra midten av august til november.

Visse arter, som brun hundeflått, kan bevege seg innendørs i kaldere måneder.

I tillegg, selv om flått er mindre aktive om vinteren, kan de overleve under blader og tykke børste. På de av og til varme vinterdagene kan flått komme ut av lyene deres og lete etter verter.

Myte: Du trenger bare å bekymre deg for flått hvis du er i skogen

Jada, flått lever i skogkledde områder, men det er ikke de eneste stedene disse bittesmå skadedyrene liker å kalle hjem.

Flått tiltrekkes av skyggefulle områder som høyt gress, løvhauger, tette børster, søppel eller kompostområder, utemøbler og til og med lekeapparater. Folk kan bli bitt etter å ha tilbrakt tid i skogen, men de kan også bli utsatt i forstads- og byområder.

Myte: Folk kan føle et flåttbitt

De fleste flåttbitt er overraskende smertefrie. Derfor forblir flått ofte uoppdaget hvis du ikke gjør en grundig kroppssjekk etter å ha vært utendørs. Folk føler vanligvis ikke kløe eller irritasjon, noe som gjør det viktig å utføre en visuell inspeksjon av deg selv og kjære etter å ha tilbrakt tid utendørs. Å kjøre hendene over huden eller gjennom håret er en annen måte å se etter flått på.

Myte: Ticks Sense Blood

Sannheten om hvordan flått finner potensielle verter har lite med blod å gjøre. De følger duften av karbondioksid, som mennesker og dyr puster ut med hvert pust. Flått kan også oppdage kroppslukt, fuktighet, vibrasjoner og kroppsvarme – som alle varsler skadedyrene om tilstedeværelsen av en potensiell vert.

Myte: Flått er bare én størrelse

Ulike flåttarter kommer i forskjellige størrelser, men hver art går vanligvis gjennom tre livsstadier og har en annen størrelse på hvert stadium.

Larver er vanligvis på størrelse med et sandkorn, mens nymfer vanligvis er omtrent på størrelse med valmuefrø. Voksne har en tendens til å være nærmere størrelsen på eplefrø. Flått som er betydelig større kan ha matet nylig.

Arten av flått vil også avgjøre om den er mindre eller større enn en annen art. Den amerikanske hundeflåtten vil, når den er fullvoksen, være større enn den ensomme stjerneflåtten eller hjorteflåtten.

Myte: Hjortflått er de eneste flåttene å bekymre seg for

Selv om hjorteflått bærer og overfører borreliose, er de ikke de eneste flåttene som kan forårsake helseproblemer.

For eksempel kan den ensomme stjerneflåtten, som beveger seg mer gjennomgripende inn i vår region, forårsake en farlig kjøttallergi kalt alfa-gal-syndrom. Groundhog flått og blacklegged flått kan bære Powassan sykdom. Den amerikanske hundeflåtten og brun hundeflått kan overføre Rocky Mountain-flekkfeber.

Å bli kjent med flåttene som er vanlige i ditt område og forstå de potensielle sykdommene de bærer på, kan hjelpe deg bedre å beskytte deg selv og dine kjære.

Myte: Lyme-sykdom kommer alltid med et okseutslett

Mange mennesker med borreliose får aldri det karakteristiske okseutslettet. Det er også mulig å få utslettet på andre steder enn der flåttbittet oppstod.

Hvis noen får flåttbitt, men ikke har noen tegn til utslett etter noen dager, kan det være fristende å tro at det ikke er noen grunn til bekymring.

Men å se etter andre tidlige symptomer, inkludert leddsmerter, feber, muskelsvakhet i ansiktet og kortpustethet, kan tegne et mer nøyaktig bilde. Hvis du tror du kan ha vært utsatt for borreliose, få flåtten testet for å være sikker.

Sannheten om fjerning av flått og hvordan du beskytter eiendommen din

Flått er en trussel i hele New England-regionen. Den største faren er at du eller noen du er glad i, inkludert kjæledyr eller husdyr, kan ende opp med en flåttbåren sykdom.

Å fjerne en flått umiddelbart er viktig, men forebygging kan minimere risikoen for noen gang å bli bitt. Å forhindre at flått tar over er like viktig, om ikke mer for huseiere og bedriftseiere.

Hjemmet ditt skal være et trygt sted. Det er derfor Skadedyrkontroll jobber hardt for å fjerne skadedyr og gjenopprette tryggheten på en sikker og effektiv måte.

Siden flått er en av de mest konsekvente truslene som plager eiendomsbesittere, har laget et program for fjerning av flått som er utviklet for å få deg til å slappe av og la deg nyte eiendommen igjen.

Programmet vårt vil eliminere flåttene som finnes på eiendommen din, samtidig som det skaper en barriere som fungerer for å hindre flått fra å komme inn i eiendommen, og dermed bidra til å forhindre fremtidige flåttrelaterte problemer. Prosessen er miljøvennlig og kan administreres en gang i måneden i flåttsesongen.

Kontakt i dag for å lære mer om vår tre-trinns flåttfjerningsprosess og for å planlegge en gratis inspeksjon. Å ta det første skrittet i dag betyr å kunne nyte utendørsområdet ditt tidligere i sommer!

Om forfatteren

Joe Dingwall

Joe Dingwall er president for Pest Control, en familieeid bedrift som har levert kvalitetsskadedyrbekjempelsesløsninger til eiendommer over hele nordøst siden 1987. Med nesten et tiårs erfaring i skadedyrbekjempelsesindustrien, er Joe en ekspert på å levere effektive løsninger for håndtering av skadedyr og plagsomme dyreliv for hjem og bedrifter.


[ad_2]

Kilde

Scroll to Top