7 husholdningsskadedyr å se etter om vinteren

Oppdag hvilke skadedyr som ønsker å flytte inn om vinteren og hvordan du kan beskytte hjemmet ditt mot angrep

Våren og sommeren kan være buggy med mygg og stikkende insekter, men når temperaturen synker, begynner andre husholdningsskadedyr å infisere hjem i hele regionen.

Været gjennom året har også innvirkning på skadedyrpresset for de påfølgende sesongene. Betydelige perioder med nedbør om sommeren gjorde at skadedyr kunne overleve i kaldere vær. Denne nyheten kommer som en advarsel om flått i den tidlige delen av sesongen og gnagere som begynner å bevege seg innendørs for å unnslippe iskalde forhold.

Som et resultat velger mange huseiere helårs skadedyrkontrolltjenester for å unngå problemer i de kalde månedene. Profesjonell skadedyrkontroll inkluderer fjerning av skadedyr samt tetting og behandling av hull og sprekker. Den dekker også perimeterbehandlinger og bi-månedlige besøk for ultimat sjelefred.

Selv om det kan være fristende å løsne skadedyrkontrollprotokollene i kjølige værmåneder, venter disse syv vinterskadedyrene på å bevise behovet for årvåkenhet.

Mus

Mus tilbringer vintrene sine aktivt på jakt etter varme, mat og ly. Disse bittesmå husholdningsskadedyrene kan presse seg gjennom en åpning eller sprekk så liten som en kvart tomme bred, og det er derfor det er viktig å tette hull og sprekker.

Det er også grunnen til at eksklusjonssystemer, som skaper en permanent barriere for å holde mus og andre skadedyr ute, kan være så effektive for forebygging og kontinuerlig kontroll.

grå og hvit mus med rosa føtter og ører som spiser et stykke mat på en hvit overflate med grå bakgrunn

Når de først er inne, tiltrekkes disse skapningene av mat og kan tygge opp gjenstander i spiskammeret eller på benkene. En av de vanligste artene som finnes er vanlig husmus.

Disse krypene er også kjent for å skade isolasjon når de hekker, tygge ved og gips, og til og med gnage på ledninger. Gjør hjemmet ditt mindre innbydende ved å rengjøre gulv og benker regelmessig og oppbevare maten i plastbeholdere.

Det er også nyttig å minimere rot i områder der mus kan gjemme seg og overvåke hjemmet for tegn på mus (som avføring og gnagemerker).

Rotter

Som mus, etterlater rotter rotete avføring, matsøl, gnagemerker og skader i kjølvannet. Disse gnagerne kan presse seg gjennom åpninger så små som en fjerdedel. Vanlige rotter i regionen inkluderer rotter, som vanligvis hekker i søppelhauger, krypkjeller og kjellere. De kan gnage gjennom rør, og som andre gnagere kan de bære på flere sykdommer, inkludert rottebittfeber og kukopper.

Tegn på rotter i huset inkluderer fettete spor etter deres fete pels, avføring og forstyrret matemballasje. Rengjøring og hygiene, sammen med sikring av mat i lufttette beholdere, kan bidra til å minimere rotteangrep. Avfukting av kjellere og krypkjeller kan også hjelpe, og det samme kan tette eventuelle hull, sprekker og andre åpninger.

Stink Bugs

Det som anses som et varmt vær-skadedyr, tar faktisk mange dager på rad med ekstreme, negative temperaturer for å eliminere stinkende insekter. Dette betyr at skadedyret kan være på utkikk etter en vei inn i boliger i hele nordøst året rundt.

På jakt etter et varmt sted å tilbringe vinterdagene sine, ser stinkende insekter menneskeskapte strukturer som det ideelle stedet å være i de kaldere månedene.

På vei inn i strukturer gjennom ytterkledninger, soffits, vindus- og dørrammer, skorsteiner eller en rekke åpninger de kan finne, kan huseiere finne hundrevis eller tusenvis av stinkende insekter i hjemmene, garasjen eller skurene sine.

Kakerlakker

Enhver årstid kan være kakerlakksesong, så vinteren er intet unntak. Vanlige kakerlakker er vanligvis rundt 1/2 tomme lange og lysebrune eller brune. Kakerlakken, som typisk er rødbrun, kan vokse til lengder på opptil 2 tommer.

Kakerlakker kryper inne i hjemmene gjennom bittesmå sprekker og åpninger, ofte på jakt etter mat og vann. De kan også ta en tur på ryggsekker, bagasje og dagligvareposer. Å tette åpninger er den eneste måten å forhindre vinterangrep. Hold gulv og benker rene, kast søppel regelmessig, og vær på vakt på kjøkken og bad.

Edderkopper

Edderkopper, inkludert den brune eneboeredderkoppen, som har et giftig bitt, er også aktive gjennom vinteren. De kan gå inn i bygninger ved å krype inn i små åpninger eller hake en tur på klær. Når de først er inne, liker de å henge på rolige steder som krypkjeller, kjellere, loft, skap og pappesker.

Å holde busker og trær trimmet vekk fra hus bidrar til å minimere risikoen for at edderkopper kommer innendørs. Hvis du mistenker at du har et edderkoppbitt, oppsøk lege umiddelbart.

Veggedyr

Vinterens iskalde temperaturer kan være en fordel for veggedyr, som ønsker varme mennesker å spise på, fordi mennesker oppholder seg oftere inne om vinteren. Dessuten gir tykkere, varmere sengetøy disse husholdningsskadedyrene flere steder å nøste seg i og gjemme seg.

Veggedyr tar vanligvis en tur inn i hjemmene med klær, bagasje, ryggsekker og myke, polstrede gjenstander som kommer i kontakt med infiserte områder. Tegn på et angrep inkluderer bittesmå blodflekker på sengetøy eller pyjamas, kløende bitt og levende insekter i nærheten av madrassmerker og sprekker. Profesjonell veggedyrkontroll er avgjørende for å eliminere disse skadedyrene.

Marihøner

Marihøner er også kjent som marihønebiller eller marihønebiller. Selv om skadedyret har mange fordeler, inkludert forbruk av bladlus og andre avlingsskadelige insekter, ser de til menneskeskapte strukturer for varme.

Den røde og svarte skadedyren kommer ofte inn i bygninger gjennom takskjegg og andre små åpninger, og bruker deretter tiden på å gjemme seg i veggene, for så å krype inn på vinduer i løpet av dagen for å slikke sol.

Marihøner er usannsynlig å reprodusere inne i hjem, skur, garasjer og andre menneskeskapte strukturer, men kan tiltrekke seg andre skadedyr ettersom befolkningen begynner å dø hvis situasjonen ikke håndteres riktig.

Scroll to Top