veggedyr fakta

6 fakta du ikke visste om veggedyr

Veggedyr er små, blodsugende insekter som kan forårsake problemer i hjemmet ditt. Her er seks fakta du kanskje ikke visste om veggedyr:

Veggedyr er flinke til å skjule seg

Veggedyr er ekstremt flinke til å gjemme seg i sprekker og smale hull. De kan gjemme seg i madrasser, møbler, bak bilder og til og med i elektriske apparater. Det er derfor viktig å være oppmerksom og sjekke disse områdene regelmessig.

De er nattaktive

Veggedyr er mest aktive om natten når de suger blod. De tiltrekkes av kroppsvarmen og utåndingsgassene våre. Hvis du våkner opp med kløende bitt eller oppdager blodflekker på sengetøyet, kan det være et tegn på veggedyr.

De kan overleve uten mat (blod) i lang tid

Veggedyr kan faktisk overleve i opptil flere måneder uten å spise. Dette gjør dem svært vanskelige å bli kvitt uten profesjonell hjelp. Så snart du mistenker veggedyr, bør du kontakte en skadedyrbekjemper for å håndtere problemet.

De sprer seg raskt

Veggedyr kan formere seg raskt og spre seg til andre rom og leiligheter. Hvis du oppdager veggedyr i hjemmet ditt, er det viktig å ta grep umiddelbart for å unngå en større infestasjon.

De kan forårsake helseproblemer

Mens veggedyr ikke er kjent for å spre sykdommer, kan deres bitt forårsake kløe, irritasjon og i noen tilfeller allergiske reaksjoner. Kombinert med den psykologiske belastningen av å ha veggedyr i hjemmet, kan det føre til søvnmangel og stress.

Profesjonell skadedyrbekjempelse kan være avgjørende

Å bekjempe veggedyr er en kompleks oppgave som krever profesjonell ekspertise. En erfaren skadedyrbekjemper vil kunne identifisere og behandle infestasjonen på en effektiv måte, samtidig som de tar hensyn til din families sikkerhet. Men du kan også gjøre det selv ved å bruke tifremgangsmåte gitt av profesjonelle, samt produkter som vi vet fungerer. På Skadedyrpåroffen.no kan du finne gjør-det-selv produkter som fungerer veldig godt mot veggedyr. Da er det tørkepulver, veggedyrtape veggedyrskåler eller veggedyrfeller som er produktene du trenger. Vanlig insektsgift vil ikke fungerer. Ikke bruk Permetrin mot veggedyr.

Hvis du mistenker eller oppdager veggedyr i hjemmet ditt, ikke nøl med å kontakte oss for hjelp.

Scroll to Top